Επίδομα δημοσίων υπαλλήλων 2023: Ποιοι έχουν κράτηση 2%;

To επίδομα δημοσίων υπαλλήλων δεν περιλαμβάνεται στις συντάξιμες ή τακτικά καταβαλλόμενες αποδοχές. Ωστόσο χορηγείται πέραν αυτών και δεν διενεργούνται ασφαλιστικές κρατήσεις επ’ αυτού για κύρια και επικουρική ασφάλιση, εφάπαξ παροχή και υγειονομική περίθαλψη, τόσο για τους υπαλλήλους της παρ. 1 που υπηρετούν με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου, όσο και για εκείνους που υπηρετούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (ορισμένου ή αόριστου χρόνου).

Ειδικά για τους μέχρι 31.12.1992 ασφαλισμένους (παλαιοί ασφαλισμένοι) του πρ. Τομέα Πρόνοιας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΠΔΚΥ), η εισφορά για εφάπαξ παροχή υπέρ του Κλάδου Εφάπαξ Παροχών του e-ΕΦΚΑ, εξακολουθεί να υπολογίζεται στη βάση των πάσης φύσεως ακαθάριστων αποδοχών, επιδομάτων και αποζημιώσεων, από οποιαδήποτε αιτία κι αν προέρχονται.

Επί του εν λόγω επιδόματος, για όσους υπαλλήλους υπάγονται στην ασφάλιση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), διενεργείται κράτηση ποσοστού 2%. Το επίδομα της παρ. 1 δεν καταβάλλεται στους υπαλλήλους για τον υπολογισμό των αποδοχών, της προσωπικής διαφοράς και του Ειδικού Επιδόματος.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss