Επίδομα παιδιού: Ποιοι «πάνε ταμείο» στις 20 Δεκεμβρίου

Επίδομα παιδιού: Πώς θα γίνει η καταβολή της επιδότησης από τον ΟΠΕΚΑ πριν από τις γιορτές

Οριστικοποιήθηκε η πληρωμή των επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος παιδιού για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο αλλά και την έκτακτη ενίσχυση στο πλαίσιο της επιταγής ακρίβειας.
Πιο αναλυτικά, η καταβολή της δόσης καθώς και της έκτακτης επιδότησης θα πραγματοποιηθεί στις 20 Δεκεμβρίου.

«Στους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού καταβάλλεται πρόσθετη έκτακτη δόση για το έτος 2022, η οποία αντιστοιχεί στο μηνιαίως χορηγούμενο ποσό του επιδόματος προσαυξημένο κατά το ήμισυ. Αντίστοιχη έκτακτη δόση καταβάλλεται στους λοιπούς νέους δικαιούχους του επιδόματος του έτους 2022, μετά την έγκριση της αίτησής τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Μία οικογένεια με ένα παιδί που λαμβάνει επίδομα παιδιού 140 ευρώ το δίμηνο τότε την επόμενη Τρίτη θα λάβει 140 ευρώ συν τη μισή δόση του μήνα.

Παράλληλα όσοι δεν έχουν κάνει αίτηση για το επίδομα παιδιού Α21 του 2022 θα μπορούν να κάνουν αίτηση μετά τις 20 Δεκεμβρίου που θα ανοίξει η πλατφόρμα και θα πληρωθούν 31 Ιανουαρίου 2023.

Η έκτακτη δόση θα καταβληθεί στους λοιπούς νέους δικαιούχους του επιδόματος μετά την έγκριση της αίτησής τους.
Η χορήγηση της έκτακτης δόσης θεωρείται ότι αποτελεί αντικείμενο των αιτήσεων, επί των οποίων εκδόθηκαν οι εγκριτικές αποφάσεις χορήγησης του επιδόματος στους δικαιούχους και καταβάλλεται άπαξ για κάθε εξαρτώμενο παιδί.
Αν, μετά την καταβολή της έκτακτης δόσης, μεταβληθεί η κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος των δικαιούχων για το έτος 2022:α) εφόσον προκύψει αχρεώστητη, εν όλω ή εν μέρει, καταβολή του επιδόματος, η καταβληθείσα έκτακτη δόση επιστρέφεται αναλόγως ή
β) εφόσον προκύψει ότι αναδρομικά δικαιούνται μεγαλύτερο ποσό επιδόματος, η καταβληθείσα έκτακτη δόση αυξάνεται αναλόγως, και το υπολειπόμενο ποσό αυτής αποδίδεται στους δικαιούχους μαζί με την καταβολή του ανωτέρω αναδρομικώς οφειλόμενου ποσού του επιδόματος.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss