Επίδομα θέρμανσης: Αντίστροφη μέτρηση για αιτήσεις – Πότε πιστώνεται

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το επίδομα Θέρμανσης. Τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα myΘέρμανση για την υποβολή αιτήσεων από 1,3 εκατομμύρια δικαιούχους του φετινού επιδόματος

Οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης για το 2022/2023 έχουν φτάσει περίπου τα 1,3 εκατομμύρια. Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν να υποβάλλονται, στην πλατφόρμα myΘέρμανση, από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Η τελική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων θα είναι η 9η Δεκεμβρίου.

Η πρώτη πληρωμή αναμένεται να γίνει στις 21 Δεκεμβρίου και αυτή θα αφορά τους νέους δικαιούχους για αγορές που θα έχουν γίνει ως τις 30 Νοεμβρίου. Την ίδια ημερομηνία θα υπάρξει προκαταβολή σε όσους ήταν δικαιούχοι και πέρσι, ανεξάρτητα από το αν έχουν προχωρήσει στην αγορά καυσίμων ή όχι.
Στο τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να γίνει η δεύτερη πληρωμή, προς όσους δικαιούχους έχουν αγοράσει καύσιμα μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2023. Στις 28 Απριλίου θα καταβληθεί το επίδομα για αγορές καυσίμων ως τις 31 Μαρτίου 2023.

Σχετικά με το ύψος του επιδόματος, το ποσό θα φτάσει ως 800 ευρώ για τους κατοίκους του 90% της επικράτειας. Στις περιοχές όπου οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες η επιδότηση μπορεί να φτάσει ως και 1.000 ευρώ. «Αποτελεί ακόμη ένα μέτρο που αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται σταθερά δίπλα στα ελληνικά νοικοκυριά και κατά την παρούσα ενεργειακή κρίση», ανέφερε σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Οικονομικών.

Τέλος, διπλό επίδομα μέχρι 1.600 ευρώ θα λάβουν όσοι είναι νέοι δικαιούχοι, που δεν θα χρησιμοποιήσουν φυσικό αέριο για να ζεσταθούν φέτος. Επίσης, στην ίδια κατηγορία δικαιούχων για το διπλό επίδομα εντάσσονται και όσοι επιστρέφουν στο πετρέλαιο θέρμανσης, όσοι χρησιμοποιούν άλλη επιδοτούμενη καύσιμη ύλη ή την τηλεθέρμανση.
Τι είπε ο Γιάννης Χατζησαλάτας στο Newsbomb.gr
Ο Γιάννης Χατζησαλάτας ανέφερε στο Newsbomb.gr ότι «για να πάρει το ανώτερο ποσό που δικαιούσαι θα πρέπει να βάλεις διπλάσιο ποσό καύσιμης ύλης, από το επίδομα που δικαιούσαι.
Για παράδειγμα, αν κάποιος δικαιούται επίδομα 400 ευρώ, το ελάχιστο που θα σπαταλήσει για αγορά καύσιμης ύλης είναι 800 ευρώ, δηλαδή το διπλάσιο ποσό.

Ακόμα γίνεται μνεία και για αυτούς που μένουν σε περιοχές που έχει κρύο».
Οι πληρωμές
Τ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss