Επίδομα θέρμανσης: Περιθώριο 31 ημερών για την υποβολή αιτήσεων

Μεγάλη ήταν η ροή αιτήσεων κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα παραγωγικής λειτουργίας της  πλατφόρμας myθέρμανση.

Μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου θα πρέπει να υποβληθούν οι αιτήσεις από τα νοικοκυριά στην πλατφόρμα myθέρμανση για να λάβουν το επίδομα θέρμανσης, με την πρώτη πληρωμή για τους παλαιούς δικαιούχους να πραγματοποιείται στις 21 Δεκεμβρίου 2022. Οι ανωτέρω μάλιστα θα λάβουν ως προκαταβολή το σύνολο του ποσού που τους είχε χορηγηθεί το προηγούμενο έτος.
Στην πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ, οι διαχειριστές πολυκατοικιών στις οποίες υπάρχει κοινός καυστήρας επιλέγουν την εφαρμογή Διαχείριση Χιλιοστών Πολυκατοικίας.

Με την εφαρμογή αυτή, ο διαχειριστής-εκπρόσωπος εισάγει τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας/ολιγοκατοικίας, καθώς και τη συμμετοχή κάθε ενός από αυτά στις δαπάνες θέρμανσης σε χιλιοστά. Ο διαχειριστής μπορεί να αλλάξει τα στοιχεία αυτό μόνο μέχρι να ενεργοποιήσει τη δυνατότητα πληρωμής, και συγκεκριμένα έως τις 9 Δεκεμβρίου 2022.
Συγκεκριμένα, διαχειριστές και ένοικοι πολυκατοικιών θα πρέπει να γνωρίζουν πως είναι υποχρεωτικό να δηλώσουν τα χιλιοστά συμμετοχής σε δαπάνες θέρμανσης για όλα τα διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας για να δημιουργηθεί η συνολική εικόνα της (ανοιχτά/κλειστά – τα οποία ανήκουν σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα). Η κατανομή θα πρέπει να ισχύει για όλον τον χρόνο, ενώ το σύνολο των χιλιοστών των διαμερισμάτων πρέπει να είναι 1.000, ώστε να μπορεί να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα πληρωμής.

Οι διαχειριστές ή οι εκπρόσωποι των πολυκατοικιών ή οι εταιρείες διαχείρισης πολυκατοικιών δηλώνουν στο myΘέρμανση τα ακόλουθα στοιχεία:

τον ΑΦΜ του διαχειριστή ή του προσώπου που εκπροσωπεί την πολυκατοικία ή της εταιρείας διαχείρισης της πολυκατοικίας,
τον ΑΦΜ της πολυκατοικίας, εφόσον υπάρχει,
τον αριθμό της κοινόχρηστης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ή μιας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που αντιστοιχεί στην πολυκατοικία,
τα χιλιοστά συμμετοχής των διαμερισμάτων στις δαπάνες θέρμανσης,
το ονοματεπώνυμο των φυσικών προσώπων που διαμένουν στα διαμερίσματα τα οποία δεν χρησιμοποιούνται ως επαγγελματική στέγη.

Μετά τη συμπλήρωση των παραπάνω στοιχείων προβαίνουν σε ενεργοποίηση της διαδικασίας πληρωμής. Η ενεργοποίηση αυτή δεν μπορεί να γίνει μετά την 9η Δεκεμβρίου 2022.
Η δυνατότητα πληρωμής ενεργοποιείται όταν θα έχει υποβληθεί έσ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss