Επικοινωνία Ερντογάν – Πούτιν για τα ουκρανικά σιτηρά

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογαν-Πούτιν συζητήθηκαν περιφερειακά θέματα, ιδίως οι τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (1/11) ο πρόεδρος Ερντογάν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.
Ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με το Anadolu, είπε στον Ρώσο πρόεδρο ότι η Τουρκία συνεχίζει να λαμβάνει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες με όλες τις πλευρές για την επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με τη εφαρμογή της συμφωνίας για τις εξαγωγές σιτηρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Τουρκικης Προεδρίας, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογαν-Πούτιν συζητήθηκαν περιφερειακά θέματα, ιδίως οι τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.
Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι η τουρκική πλευρά συνεχίζει να αναλαμβάνει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες με όλα τα μέρη για την επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με την εφαρμογή της Συμφωνίας της Κωνσταντινούπολης για τις αποστολές σιτηρών. Εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι δυο πλευρές θα δημιουργήσουν μια συνεργασία με γνώμονα τη λύση σε αυτό το θέμα, όπως και σε πολλά άλλα ζητήματα, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι εάν επιλύσουν την κρίση των σιτηρών με εποικοδομητική προσέγγιση, θα ενθαρρύνουν επίσης τα βήματα που πρέπει να γίνουν στην πορεία για την επιστροφή στις διαπραγματεύσεις. Ο Πρόεδρος Ερντογάν ευχαρίστησε επίσης τον Ρώσο Πρόεδρο για τις ειλικρινείς δηλώσεις του για την Τουρκία και τον ίδιο, στην ομιλία του στη συνάντηση της Λέσχης Συζήτησης Valday.

Σχετικές ειδήσεις:

Επικοινωνία Ερντογάν – Πούτιν: «Δώσε μια ευκαιρία στη διαπραγμάτευση»
Ερντογάν-Πούτιν στο Σότσι: Ενίσχυση οικονομικής συνεργασίας και «νέα σελίδα» στις διμερείς σχέσεις
Συνάντηση Ερντογάν – Πούτιν με «φόντο» τον πόλεμο στην Ουκρ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss