Επίσημη η εξαγορά του Taxibeat από το mytaxi

Επίσημη γίνεται πλέον η φημολογούμενη εξαγορά του Taxibeat από την Daimler και συγκεκριμένα από τη θυγατρικής της εταιρεία mytaxi η οποία επιτρέπει στον χρήστη όπως άλλωστε και το Taxibeat την εύρεση του πλησιέστερου ταξί, μέσω εφαρμογής για smartphones.

Το mytaxi ιδρύθηκε το 2009 και αποτελεί την κορυφαία ευρωπαϊκή υπηρεσία στο χώρο της, με τη νέα εξαγορά να έρχεται να ενισχύσει τις προσπάθειες επέκτασης της εταιρείας στην Ευρώπη και ειδικότερα απέναντι στο μεγάλο αντίπαλο το Uber. Η Ελλάδα αποτελεί τη 10η χώρα στην οποία θα έχει πλέον παρουσία η υπηρεσία, η οποία απαριθμεί μέχρι σήμερα 100.000 εγγραμμένους οδηγούς, 10 εκατομμύρια downloads και παρουσία σε 50 ευρωπαϊκές πόλεις. Στο πλαίσιο της εξαγοράς, το mytaxi μεγαλώνει κατά 108.000 εγγεγραμμένους επαγγελματίες οδηγούς και αποκτά πάνω από 7 εκ. χρήστες. Το ποσό της εξαγοράς παραμένει άγνωστο, με πληροφορίες όμως να αναφέρουν ότι κυμαίνεται μεταξύ 43 και 47 εκατομμυρίων ευρώ.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καλωσορίζουμε την Taxibeat ως το νεότερο μέλος της οικογένειας της mytaxi», δήλωσε ο Andrew Pinnington, Διευθύνων Σύμβουλος της mytaxi. «Είμαστε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι με την επιτυχία της Taxibeat στην Ελλάδα και πιστεύουμε ότι αποτελεί το «ιδανικό ταίρι» για την mytaxi. Με την εξαγορά της Taxibeat, επενδύουμε στην εξέλιξη και την ανάπτυξη του κλάδου των αστικών μεταφορών στην Ευρώπη.

Ο Νίκος Δρανδάκης, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Taxibeat, σχολίασε: «Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για την Taxibeat. Στην mytaxi, που αποτελεί μια καθιερωμένη, ιδιαίτερα σεβαστή και πρωτοπόρο εταιρεία στον τομέα των εφαρμογών κλήσης και κράτησης ταξί, βρήκαμε τον ιδανικό συνεργάτη για την Taxibeat και την ομάδα μας. Μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα και το ίδιο έντονο πάθος για τον κλάδο των μεταφορών.

Ο Klaus Entenmann, Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler Financial Services, δήλωσε: «Η mytaxi αποτελεί βασική συνιστώσα της στρατηγικής μας για το χώρο των μεταφορών. Το γεγονός ότι η mytaxi αποτελεί θυγατρική του Όμιλου Daimler υπογραμμίζει την φιλοδοξία μας να αναδειχθούμε στον κορυφαίο πάροχο ψηφιακών υπηρεσιών για τον κλάδο των μεταφορών».

Σύμφωνα και με το δελτίο τύπου, τους επόμενους μήνες οι τεχνικές ομάδες των δύο εταιρειών θα συνεργαστούν προκειμένου να ενσωματωθεί η πλατφόρμα του Taxibeat σ’ αυτή του mytaxi, κάτω από την ενιαία εφαρμογή του mytaxi, με οριστική απόσυρση της εφαρμογής του Taxibeat. Μέχρι να πραγματοποιηθεί η μετονομασία, η εφαρμογή θα παραμείνει ακριβώς η ίδια χωρίς να υπάρξει κάποια αλλαγή στη χρήση της. Επιπλέον, η επιχειρηματική δραστηριότητα του Taxibeat στη Λίμα και στην Λατινική Αμερική θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα από την Ευρωπαϊκή μονάδα με την ομάδα να παραμένει στην Αθήνα. Το Ελληνικό τμήμα θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και την εδραίωση της εταιρικής εικόνας στη Λατινική Αμερική, αποτελώντας πόλο έλξης νέων ταλέντων από τον κλάδο της τεχνολογίας.

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss