Επίσημο: Ο Γιώργος Σιγάλας επιστρέφει στον Άρη

Ο Γιώργος Σιγάλας επιστρέφει στον Άρη ως άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Καστρίτη στο τεχνικό επιτελείο, όπως ανακοίνωσε σήμερα (19/8) η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει τη συμφωνία με τον Γιώργο Σιγάλα, ο οποίος θα αποτελέσει άμεσο συνεργάτη του Γιάννη Καστρίτη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο Γιώργος Σιγάλας (γεννηθείς στις 31/07/1971) είναι μία από τις πιο σημαντικές μορφές στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Στην πλούσια καριέρα του ως καλαθοσφαιριστής, «μετράει» δύο παρουσίες στον ΑΡΗ, από το 1998 έως το 2000 και από το 2005 έως το 2007. Στη δεύτερη παρουσία του, συνέβαλε σημαντικά στην πορεία του ΑΡΗ έως τον τελικό του ULEB Cup, το 2006 στο Σαρλερουά απέναντι στην Ντιναμό Μόσχας, όπως και στην επιστροφή της ομάδας στην Ευρωλίγκα την ίδια χρονιά, αλλά και την πολύ καλή παρουσία της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, τη σεζόν 2006-07.

Εκτός από τον ΑΡΗ, ο «Ράμπο» του ελληνικού μπάσκετ αγωνίστηκε στους Ολυμπιακό, Παπάγου, Στεφανέλ Μιλάνο, ΠΑΟΚ, Γρανάδα, Ρέτζιο Καλάμπρια, Μακεδονικό και Πανιώνιο. Σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο 185 φορές και αγωνίστηκε σε έξι Ευρωμπάσκετ, δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996, στην Ατλάντα.

Μετά την τελευταία χρονιά του στον ΑΡΗ, ο Γιώργος Σιγάλας αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, το καλοκαίρι του 2007. Ένα χρόνο αργότερα, έκανε το πρώτο προπονητικό εγχείρημά του, στην Εθνική Νέων. Σε συλλογικό επίπεδο εργάστηκε στον Ερμή Λαγκαδά και το Αιγάλεω, ως χεντ κόουτς και στη συνέχεια είχε πλούσια δράση στον τομέα των Ακαδημιών.

Στα μέσα της σεζόν 2019-20 κάθισε στον πάγκο του Ηρακλή ως συνεργάτης του Ηλία Καντζούρη, ενώ από το 2020 έως το 2022 συνεργάστηκε εκ νέου με τον Έλληνα κόουτς, στον Κολοσσό Ρόδου.”

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss