Επίθεση με βιτριόλι – Γιατρός Ιωάννας: «Θα μπορούσε να έχει χάσει την ζωή της»

Οι γιατροί της Ιωάννας Παλιοσπύρου, της κοπέλας που δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι τον περασμένο Μάιο, κατέθεταν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ειδικότερα, στην 3η δικάσιμο κλήθηκαν οι γιατροί του θύματος να καταθέσουν, ανάμεσά τους η Μαρία Καλοφώνου, ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, αλλά και ο θεράπων ιατρός της στο θεραπευτήριο που είχε μεταφερθεί.

Η Μαρία Καλοφώνου ήταν η πρώτη που κλήθηκε να μιλήσει για τα όσα είδε και βίωσε όλο αυτό το διάστημα που η άτυχη Ιωάννα δίνει τη δική της μάχη προκειμένου να επιστρέψει στην κανονικότητα.

«Μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού θειικό οξύ είναι ικανό να προκαλέσει τον θάνατο αν το θύμα το καταπιεί»

Η Μαρία Καλοφώνου, όπως μετέφερε η εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, «Super Κατερίνα», είπε χαρακτηριστικά στην έδρα: «Μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού θειικό οξύ είναι ικανό να προκαλέσει τον θάνατο αν το θύμα το καταπιεί. Η κατηγορούμενη έλουσε με όλο της το σώμα, το κεφάλι και το πρόσωπο της Ιωάννας».

«Από την ποσότητα του οξέος που δέχτηκε η Ιωάννα, θα μπορούσε να έχει χάσει τη ζωή της»

Η γιατρός της Ιωάννας περιέγραψε ως «τιτάνια» την προσπάθεια των γιατρών να την κρατήσουν. Μάλιστα, η ίδια είπε: «Από την ποσότητα του οξέος που δέχτηκε η Ιωάννα, θα μπορούσε να έχει χάσει τη ζωή της», ενώ όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εκπομπής, η Ιωάννα και η δράστρια της επίθεσης με βιτριόλι, δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα.

«Είναι απορίας άξιο πώς η Ιωάννα δεν λιποθύμησε από τον πόνο»

Όπως είπε επίσης, η κυρία Καλοφώνου, «είναι απορίας άξιο πώς η Ιωάννα δεν λιποθύμησε από τον πόνο και μπόρεσε να τρέξει στο φαρμακείο», εκεί όπου η φαρμακοποιός αποδείχτηκε «σωτήρας» της, όπως τόνισε η γιατρός.

Δείτε παρακάτω το απόσπασμα από την εκπομπή «Super Κατερίνα»:

Σωκράτης Τσαντίρης: «Μπόρεσε και την πλησίασε πάρα πολύ ώστε να δεχτεί μεγάλη ποσότητα»

«Εξέτασα την Ιωάννα μετά από την επίθεση, έχω μια προσωπική εικόνα. Η αριστερή της πλευρά δέχτηκε μια μεγάλη ποσότητα. Όταν χρησιμοποιούμε κάτι σαν νεροπίστολο φαίνεται ότι είναι μικρό το στόμιο, πέφτει μια ποσότητα που θα τρέξει και θα υπάρχουν λωρίδες υγιούς δέρματος», φαίνεται να είπε ο Σωκράτης Τσαντίρης ενώπιον της δικαιοσύνης, όπως μετέφερε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Προκαλεί εγκαύματα κάτω από το δέρμα»

Και στη συνέχεια, είπε: «Εν προκειμένω το έγκαυμα ήταν ενιαίο και καθολικό. Διαβρώνει τα ρούχα, ακόμα και μέταλλα. Προκαλεί εγκαύματα κάτω από το δέρμα. Αρχικά, έπεσε στα μαλλιά της τα οποία το τράβηξαν σαν σφουγγάρι. Κατάλαβα ότι έπιασε το θύμα εξ’ απήνης. Αυτό το τραύμα σε καθηλώνει αμέσως. Δημιουργεί μια ανοιχτή πληγή, αρχίζουν να διαβρώνουν τα όργανα».

«Πρέπει να ήταν κάτι σαν κανάτα, γιατί έφυγε όλη η ποσότητα μαζί»

«Μπόρεσε και την πλησίασε πάρα πολύ ώστε να δεχτεί μεγάλη ποσότητα. Θεωρώ ότι το έριξε από μια μεγάλη φιάλη, με μεγάλο στόμιο. Πρέπει να ήταν κάτι σαν κανάτα, γιατί έφυγε όλη η ποσότητα μαζί», πρόσθεσε ο ίδιος.

Επίσης, σύμφωνα με τον ρεπόρτερ Γιώργο Σόμπολο, ο θεράπων ιατρός, στην κατάθεσή του ανέφερε ότι στο σώμα της Ιωάννας Παλιοσπύρου αναπτύχθηκαν θερμοκρασίες που έφταναν ακόμα και τους 400 βαθμούς.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss