Επίθεση με βιτριόλι – Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Σήμερα με κοίταξε, όπως με κοίταξε τότε»

Σήμερα ήταν πρώτη φορά, από τον Μάιο του 2020, που η Ιωάννα Παλιοσπύρου και η δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι, Έφη Κακαράντζουλα, βρέθηκαν στον ίδιο χώρο.

Η κατηγορούμενη η οποία είναι προφυλακισμένη, όλο αυτό το διάστημα είχε επιλέξει να μην εμφανιστεί δημοσίως και να μην δώσει το «παρών» ούτε κατά την εκκίνηση της δίκης πριν από 15 ημέρες.

Ωστόσο, αυτήν την φορά, περίπου στις 09.15, λίγο αφότου η Ιωάννα Παλιοσπύρου είχε φτάσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, προσήλθε φορώντας χειροπέδες και συνοδευόμενη από πάνοπλους αστυνομικούς.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου δήλωσε στην αίθουσα του δικαστηρίου ότι η κατηγορούμενη την κοίταξε με το ίδιο παγωμένο βλέμμα που την κοίταξε και την ώρα της επίθεσης.

Μάλιστα, η μητέρα και ο αδελφός της Ιωάννας εξέφρασαν κάποιες λεκτικές αποδοκιμασίες προς τη δράστιδα και σύμφωνα με πληροφορίες έβγαλαν εκτός αίθουσας τον αδελφό για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ο διάλογος που έλαβε χώρα στο δικαστήριο, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» έχει ως εξής:

Πολιτική αγωγή: «Σήμερα η κατηγορούμενη σας είπε κάτι;»

Ιωάννα: «Όχι. Με κοίταξε στα μάτια όπως εκείνη την ημέρα…»

Εκείνη τη στιγμή η κατηγορούμενη, Έφη Κακαράντζουλα ακούστηκε να λέει χαμηλόφωνα: «Κύριε Πρόεδρε».

Αδελφός: «Σκάσε μωρή, που θα μιλήσεις κιόλας!. Φίδι Ε φίδι μιλάς. Γ@@@ το @@@!».

Μητέρα Ιωάννας: «Σκύλα, απόβρασμα της κοινωνίας! μας διέλυσες…».

Όσα δήλωσε ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας

Ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολος Λύτρας, μίλησε στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της πρώτης μέρας της δίκης για την υπόθεση με το βιτριόλι.

«Η κατάθεση της Ιωάννας ήταν συγκλονιστική»

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λύτρας δήλωσε: «Η κατάθεση της Ιωάννας ήταν συγκλονιστική. Ότι οι γιατροί ήταν τρομοκρατημένοι ότι δεν θα ζούσε και ένιωσε τον τρόμο των γιατρών. Προσπάθησε να εξιστορήσει τα πάντα. Είπε ότι εξ επαφής η κατηγορουμένη της έριξε πάνω από ένα λίτρο καυστικό υγρό. Ότι οι πόνοι που ένιωθε ήταν αφόρητοι. Κανένας από το περιβάλλον της κατηγορουμένης δεν την πήρε ούτε ένα τηλέφωνο να ενδιαφερθεί για την υγεία της».

«Όλη την ώρα κοίταζε στην άλλη πλευρά»

Και συνέχισε λέγοντας: «Αν μου επιτρέπετε, το λέω μετά λόγου γνώσεως, ήταν μία ψυχρή γυναίκα που το μόνο μέλημά της ήταν να είναι το μαλλί της στην εντέλεια και μακιγιαρισμένη. Αυτό μου έκανε εντύπωση. Όλη την ώρα κοίταζε στην άλλη πλευρά».

«Έδειξε αδιαφορία και αυτό ήταν κάτι που τους εξόργισε»

Επίσης, ο Απόστολος Λύτρας είπε: «Έκανα την ερώτηση στην Ιωάννα αν η κατηγορουμένη της ζήτησε συγγνώμη έστω και σήμερα. Η Ιωάννα γύρισε προς την κατηγορούμενη, είπε ότι τίποτα δεν έχει πει και εκείνη την ώρα έγινε ένα επεισόδιο με τον αδελφό και τη μητέρα της. Ήταν φυσιολογικό. Έδειξε αδιαφορία και αυτό ήταν κάτι που τους εξόργισε».

«Η Ιωάννα τη ρώτησε “γιατί δεν με κοιτάς;” αλλά δεν πήρε απάντηση»

«Η κατηγορούμενη δεν πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τι έχει κάνει. Εμφανίστηκε στο δικαστήριο με έναν τρόπο που μου κάνει εντύπωση, ένας άνθρωπος που βρίσκεται στη φυλακή να εμφανιστεί με τον τρόπο που όλοι είδατε. Η Ιωάννα τη ρώτησε “γιατί δεν με κοιτάς;” αλλά δεν πήρε απάντηση», ανέφερε επίσης.

«Θα συνεχίσει να έρχεται στο δικαστήριο»

«Η Ιωάννα έδωσε την κατάθεσή της λέγοντας ότι για πάρα πολλά χρόνια θα κάνει επεμβάσεις και ότι όταν κάτι καίγεται δεν μπορεί να επανέλθει. Θα συνεχίσει να έρχεται στο δικαστήριο. Αντλεί την αγάπη από όλον τον κόσμο και όλους εσάς», συμπλήρωσε ο Απόστολος Λύτρας.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Απόστολου Λύτρα:

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss