Ερχεται στη χώρα μας η ειδική απεσταλμένη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα

 

Η ειδική απεσταλμένη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΛΑΟΤΚΙ+ ατόμων Τζέσικα Στερν θα ταξιδέψει στην χώρα μας από τις 10 έως τις 11 Οκτωβρίου και στη Γερμανία από τις 12 έως τις 16 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε επίσημα το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ την Κυριακή (9/10).

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών της, η Ειδική Απεσταλμένη των ΗΠΑ θα συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους και φορείς κοινωνικής δράσης πολιτών για να συζητήσουν την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΛΑΟΤΚ+ ατόμων σε όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, η Ειδικός Απεσταλμένος κα Στερν, θα φιλοξενήσει μια στρογγυλή τράπεζα της κοινωνίας των πολιτών για να ακούσει τις απόψεις των μελών των κοινοτήτων υπεράσπισης λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων, τρανς, queer (έμφυλες μειονότητες, που δεν ανήκουν στην κατηγορία των ετεροφυλόφιλων ή σε κάποια κυρίαρχη κατηγορία του ΛΟΑΤ κινήματος), διαφυλικών και οροθετικών. Θα συναντηθεί επίσης με κυβερνητικούς αξιωματούχους για να συζητήσουν τη νέα Εθνική Στρατηγική της Ελλάδας για την Ισότητα ΛΟΑΤΚΙ+.

Να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, τόνισε πως ″Για πρώτη φορά η χώρα μας έχει εθνική στρατηγική για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+”, ενώ πριν από περίπου 20 ήμερες το Συμβούλιο της Ευρώπης έκανε συστάσεις στη χώρα μας για την αντιμετώπιση των διακρίσεων κατά των ΛΑΟΤΚΙ+ στη χώρα μας, ειδικά των διαφυλικών μαθητών.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss