Έρχονται εκπτώσεις σε όσους μειώνουν την κατανάλωση ρεύματος

Eκπτώσεις σε όσους μειώνουν την κατανάλωση ρεύματος, παράλληλα με την κατάργηση των οριζόντιων επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας εξετάζει η κυβέρνηση,

Την περαιτέρω μείωση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος για όσους εξοικονομούν ενέργεια σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο για το 2023, ενώ ταυτόχρονα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν τα κίνητρα προκειμένου να αυξηθεί η χρήση πετρελαίου θέρμανσης αντί του ρεύματος μέσω του επιδόματος που δίνεται ετησίως.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης αλλάζει άρδην το 2023, ώστε να μπορέσει ο προϋπολογισμός να καλύψει τις ανάγκες κυρίως των νοικοκυριών από την ενεργειακή κρίση. Αυτό που παραμένει σε εκκρεμότητα αφορά τις 700.000 νοικοκυριά που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, καθώς είναι αδύνατον να επιστρέψουν στο πετρέλαιο θέρμανσης. Επί της ουσίας η κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της για τον τρόπο με τον οποίο θα βοηθήσει όσους θερμαίνονται με φυσικό αέριο. Με βάση λοιπόν τον σχεδιασμό της κυβέρνησης:

Τερματίζονται οι οριζόντιες μειώσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Η επιδότηση θα προκύπτει με βάση την κατανάλωση. Επίσης, όσοι εξοικονομούν ηλεκτρική ενέργεια θα έχουν μεγαλύτερη επιδότηση σε σύγκριση με τους υπόλοιπους καταναλωτές. Οπως αναφέρουν από το οικονομικό επιτελείο, ουσιαστικά τελειώνουν οι υψηλές κρατικές επιδοτήσεις το 2023 που κάλυψαν μέχρι σήμερα το 85% έως 94% των αυξήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια. Σημειώνεται ότι με την κάλυψη έως 94% των αυξήσεων φθάσαμε στο σημείο αρκετά νοικοκυριά να είχαν μηδενικούς λογαριασμούς, ενώ άλλα διαπίστωσαν και μικρές επιστροφές. Και αυτό καθώς η κρατική τιμήεπιδότηση υπερκάλυψε την τιμή του παρόχου.
Σχεδιάζονται κίνητρα για την επιστροφή στο πετρέλαιο μέσω του επιδόματος θέρμανσης. Παράλληλα φαίνεται να έχουν αποφασισθεί η αύξηση του ποσού του επιδόματος και η διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων, ώστε να είναι περισσότεροι οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα σενάρια που έχει πέσει στο τραπέζι προβλέπει την αύξηση 20%-30 του κονδυλίου που θα διατεθεί φέτος για επίδομα θέρμανσης σε σχέση με την περυσινή σεζόν, και ταυτόχρονα τη διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων με αύξηση των εισοδηματικών ορ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss