Έρευνα για την κόπωση των οδηγών – FleetNews

Έρευνα για την κόπωση των οδηγών κατέδειξε πως η ποιότητα του ύπνου έχει χειροτερεύσει με αποτέλεσμα περισσότερα θανατηφόρα ατυχήματα, ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες.
Κοιμούνται αρκετά οι οδηγοί του στόλου σας; Η Nuffield Health πραγματοποίησε πρόσφατα έρευνα σε 8.000 ενήλικες του ΗΒ και διαπίστωσε ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα (74%) ανέφεραν χειροτέρευση της ποιότητας του ύπνου τους τελευταίους 12 μήνες. 1 στους 10 κοιμάται μόνον 2-4 ώρες την νύχτα και 1 στους 4 έχει αϋπνία. Αυτό μπορεί να επιφέρει κόπωση κατά την οδήγηση.
Η κούραση στην οδήγηση μπορεί να σκοτώσει. Εκτιμάται πως ο ύπνος στο τιμόνι προκάλεσε τον θάνατο έως και 300 ανθρώπων μέσα σε έναν χρόνο μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με έρευνα του Hendy Car Store. Οι οδηγοί είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στην κούραση σε μακρινά ταξίδια τις σκοτεινές νύχτες του χειμώνα.
Οδηγοί που κινδυνεύουν λόγω άσχημου ύπνου
Σύμφωνα με την έρευνα της Nuffield Health, όσοι είναι ηλικίας 35-44 ετών κοιμούνται λιγότερο και σχεδόν το 50% κοιμάται μόνον 5-6 ώρες την νύχτα. Μόνον το 33% κοιμάται τις απαραίτητες 7-8 ώρες. Αυτό δεν είναι καλό για την ασφάλεια.
Η Λέσχη Αυτοκινήτου AA (Automobile Association) διεξήγαγε έρευνα σε περισσότερους από 20.000 οδηγούς για να δεί πώς εκδηλώνεται η κούραση στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου. Το 13% παραδέχτηκε ότι κάποια στιγμή αποκοιμήθηκε στο τιμόνι. Σχεδόν το 40% ανέφερε πως ένιωθε τόσο κουρασμένο κατά την οδήγηση που δεν θα μπορούσε να μείνει ξύπνιο σε όλο το ταξίδι. Ωστόσο, το 57% δήλωσε πως σταμάτησε μόλις συνειδητοποίησε ότι ήταν πολύ κουρασμένο για να συνεχίσει. Η ΑΑ διαπίστωσε επίσης ότι οι νέοι οδηγο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss