Έρευνα της Geotab για μετάβαση σε ηλεκτροκίνηση – FleetNews

Το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας/χρήσης (TCO) των ηλεκτρικών οχημάτων μειώθηκε τόσο γρήγορα που το 60% των στόλων θα εξοικονομούσε χρήματα μετατρέποντας τα οχήματα σε ηλεκτροκίνητα, σύμφωνα με νέα έρευνα της Geotab.
Η έρευνα της εταιρείας τηλεματικής Geotab χρησιμοποίησε τεχνολογία συνδεδεμένων οχημάτων για να διερευνήσει τα πρότυπα οδήγησης 46.000 αυτοκινήτων κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE) και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων 1.300 στόλων σε 17 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων αγορών Γαλλίας, Γερμανίας, Ισπανίας, Ιταλίας και Ηνωμένου Βασιλείου. Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα απόδοσης ηλεκτρικών οχημάτων σε πραγματικές συνθήκες, η Geotab συνέκρινε το λειτουργικό κόστος των οχημάτων ICE με το προβλεπόμενο κόστος των αντίστοιχων ηλεκτρικών μπαταρίας.
Εξοικονόμηση 9.508 ευρώ ανά όχημα
Διαπιστώθηκε πως οι στόλοι θα μπορούσαν να επιτύχουν μέση εξοικονόμηση άνω των 9.508 ευρώ ανά όχημα σε επτά χρόνια, λόγω χαμηλότερου κόστους ενέργειας και συντήρησης. Τα κρατικά κίνητρα αγοράς παρέχουν μεγαλύτερη εξοικονόμηση σε ορισμένες χώρες.
Από περιβαλλοντική άποψη, η μετάβαση από ICE σε EV θα εξοικονομούσε 5,7 τόνους CO2 ανά όχημα την ίδια επταετή περίοδο.
Ο Klaus Böckers, Αντιπρόεδρος Nordics, Central & Eastern Europe της Geotab, δήλωσε: «Η ηλεκτροκίνηση στόλου συνιστά σταδιακή διαδικασία και αυτή η μελέτη επισημαίνει ότι οι εταιρείες πρέπει να αντιληφθούν πως τα κέρδη και η βιωσιμότητα πάνε χέρι-χέρι. Η αειφορία καθίσταται σημαντικό μέρος της αποστολής κάθε εταιρείας και οι μεταφορές αποτελούν σημαντικό στοιχείο αυτού του μείγματος».
Προσδιορισμός οχημάτων για μετάβαση σε EV
Το εργαλείο αξιολόγησης καταλληλότητας EV της Geotab προσδιορ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss