Έρευνα υποδηλώνει ότι η πειρατεία λογισμικού μειώνει τη φτώχεια

Η πειρατεία είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα και η έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις της παραβίασης των πνευματικών δικαιωμάτων συζητείται επίσης ευρέως.   

Μια νέα ακαδημαϊκή μελέτη προσθέτει μια ενδιαφέρουσα οπτική γωνία, υποστηρίζοντας ότι η πειρατεία λογισμικού μπορεί να μειώσει τη φτώχεια. Ενώ αυτό είναι ένα εύλογο συμπέρασμα, στην πραγματικότητα θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότεροι παράγοντες που παίζουν ρόλο.
Όταν οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων συζητούν για την ηλεκτρονική πειρατεία, συχνά τονίζουν τις σχετικές απώλειες εσόδων. Ωστόσο, δεν ισοδυναμούν όλες οι πειρατικές λήψεις με διαφυγόντα κέρδη. Ενώ υπάρχει σίγουρα μια ομάδα πειρατών που απλά αρνούνται να πληρώσουν για περιεχόμενο, υπάρχουν επίσης άνθρωποι που απλώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. 
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το software, το οποίο μπορεί ανά περιπτώσεις να είναι αρκετά ακριβό. Είναι ενδιαφέρον ότι η πειρατεία λογισμικού μπορεί επίσης να ανοίξει μια πόρτα διαφυγής από τη φτώχεια. Η κατάκτηση δεξιοτήτων κωδικοποίησης ή επεξεργασίας, για παράδειγμα, επιτρέπει στους ανθρώπους να ξεκινήσουν μια επιχείρηση ή να ενταχθούν στο εργατικό δυναμικό. Άλλωστε στο Internet υπάρχει αρκετά παραδείγματα όπου άτομα ανέπτυξαν τις δεξιότητές τους και έγιναν επαγγελματίες, έχοντας προμηθευτεί πειρατικό λογισμικό.
Μια νέα εργασία που δημοσιεύθηκε στο Balkan Journal of Social Sciences προσπαθεί να δώσει μια ευρύτερη εικόνα του θέματος. Αρχικά οι ερευνητές εξετάζουν την επίδραση της πειρατείας λογισμικού στη φτώχεια στις αναπτυσσόμενες οικονομίες και τις οικονομίες της Λατινικής Αμερικής μεταξύ 2003 και 2017.
Το ποσοστό πειρατείας προσδιορίζεται από την κ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss