Ερντογάν και Ζελένσκι συζητάνε την αποστολή τροφίμων στην Αφρική

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι ATV ο Ερντογάν είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν του πρότεινε νωρίτερα να σταλούν πρώτα τα σιτηρά σε χώρες όπως το Τζιμπουτί, η Σομαλία και το Σουδάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε απόψε ότι συζήτησε με τον Ουκρανό ομόλογό του, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την αποστολή σιτηρών σε χώρες της Αφρικής, αφού η Ρωσία ανακοίνωσε ότι επανέρχεται στη συμφωνία για την εξαγωγή τροφίμων από ουκρανικά λιμάνια.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι ATV ο Ερντογάν είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν του πρότεινε νωρίτερα να σταλούν πρώτα τα σιτηρά σε χώρες όπως το Τζιμπουτί, η Σομαλία και το Σουδάν, σχολιάζοντας ότι οι άνθρωποι εκεί λιμοκτονούν.

«Η κατάσταση εκεί δεν είναι καθόλου καλή. Αν υπάρξει πρόβλημα σε άλλες αφρικανικές χώρες, θα κάνουμε αυτές τις αποστολές. Το συζητήσαμε με τον Ζελένσκι απόψε», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.
Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς έχει αλλάξει στάση και τώρα λέει ότι πρέπει να βρεθεί κοινό έδαφος με τον Πούτιν ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Στην Τουρκία ο Γενς Στόλτενμπεργκ – Συνάντηση με τον Ερντογάν
Τι ζήτησε ο Ερντογάν από τον Σoλτς – Το παρασκήνιο από το τηλεφώνημα


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss