Ερντογάν: Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να τερματίσει τον πόλεμο

Αισιόδοξος για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δηλώνει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διεκδικώντας για μία ακόμη φορά ρόλο μεσολαβητή

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί ότι ο ηγέτης της Ρωσίας επιδιώκει τον τερματισμό του πολέμου που ξεκίνησε στην Ουκρανία και ότι πρόκειται να γίνει ένα «σημαντικό βήμα». Είπε ότι η εντύπωση που αποκόμισε από τις πρόσφατες συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ότι ήθελε «να τελειώσει (τον πόλεμο) το συντομότερο δυνατό».
Η Ουκρανία έχει ανακαταλάβει μεγάλες εκτάσεις της επικράτειάς της αυτόν τον μήνα και ο Τούρκος ηγέτης ανέφερε ότι τα πράγματα ήταν «αρκετά προβληματικά» για τη Ρωσία. Πρόσθεσε οτι είχε «πολύ εκτεταμένες συζητήσεις» με τον Πούτιν σε μια σύνοδο κορυφής στο Ουζμπεκιστάν την περασμένη εβδομάδα.

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS, ο Τούρκος ηγέτης είπε ότι είχε την εντύπωση ότι ο Ρώσος πρόεδρος θέλει ένα γρήγορο τέλος του πολέμου. «Μου δείχνει στην πραγματικότητα ότι είναι πρόθυμος να το τελειώσει αυτό το συντομότερο δυνατό», είπε ο Ερντογάν. «Αυτή ήταν η εντύπωσή μου, γιατί ο τρόπος που πάνε τα πράγματα αυτή τη στιγμή είναι αρκετά προβληματικός».
Είπε επίσης ότι σύντομα οι δύο πλευρές θα ανταλλάξουν 200 ​​«ομήρους». Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το ποιους μπορεί να περιλαμβάνει μια τέτοια ανταλλαγή κρατουμένων.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνάντησε τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των ηγετών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) στη Σαμαρκάνδη στις 16 Σεπτεμβρίου του 2022. Ο Ερντογάν έχει επανειλημμένα επιδιώξει να μεσολαβήσει κατά τη διάρκεια του πολέμου, προωθώντας μια «ισορροπημένη» στάση για την Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, την ώρα που εναντιώθηκε στις κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία.

Βοήθησε τον ΟΗΕ να μεσολαβήσει για την επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία και είπε την περασμένη εβδομάδα ότι προσπαθούσε να οργανώσει απευθείας συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Ερντογάν κατηγόρησε τη Δύση ότι υιοθέτησε μια πολιτική «πρόκλησης» προς τη Ρωσία και προειδοποίησε ότι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss