Ερντογάν Τουρκία: Τι συμβαίνει με την υγεία του

Νέες ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πυροδότησε η εμφάνισή του στο διάγγελμα που απηύθυνε στην Τουρκία.

Στη διάρκεια του διαγγέλματος ο Ερντογάν εμφανίστηκε νωθρός και νυσταλέος να πασχίζει να αρθρώσει τα λόγια του, μιλώντας κάπως ασυνάρτητα. Κάποια στιγμή έβγαλε έναν αναστεναγμό, προτού κλείσει τα βλέφαρά του για ένα δευτερόλεπτο.

Ερντογάν Τουρκία

Η μετάδοση αυτών των εικόνων είναι πραγματικά ρεζίλι

Ο Ερντογάν συνήλθε γρήγορα και ολοκλήρωσε την ομιλία του, αλλά το φιτίλι είχε ήδη ανάψει. Το βίντεο πρόβαλε αμοντάριστο το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ενώ το κρατικό δίκτυο TRT έκοψε κάποια δευτερόλεπτα.

«Η μετάδοση αυτών των εικόνων είναι πραγματικά ρεζίλι», σχολίασε την επομένη ο αρθρογράφος του Habertürk Φατίχ Αλταϊλί, ένας από τους γνωστότερους δημοσιογράφους στην Τουρκία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιος από το περιβάλλον του Προέδρου προώθησε σκόπιμα αμοντάριστο το υλικό για να αμαυρώσει την εικόνα του. Όμως το σχόλιό του προκάλεσε την οργή διευθυντή επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, που κατηγόρησε τον Αλταϊλί για «παραπληροφόρηση και ψέματα»…

 

Οταν ο Ερντογάν ζητούσε έρευνα για την υγεία του Ετσεβίτ

Από την πλευρά του ο βετεράνος δημοσιογράφος Τζαν Ντουντάρ, που ζει αυτοεξόριστος στη Γερμανία, θυμήθηκε ότι ο Ερντογάν είχε ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Αριστερού Κόμματος (DSP) Μπουλέντ Ετσεβίτ το 2002. «Κανείς δεν θα πεθάνει προτού περάσει αυτά που κατέκρινε», σχολίασε ο Ντουντάρ στο Τwitter επικαλούμενος ένα απόφθεγμα που αποδίδεται στον προφήτη Μωάμεθ.

Ο Ετσεβίτ «πιστεύεται σαφώς ότι είναι σοβαρά άρρωστος και αδυνατεί να εκπληρώσει τα καθήκοντά του», είχε πει ο Ερντογάν τον Μάιο του 2002, λίγο μετά την ίδρυση του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και λίγους μήνες προτού ανέλθει για πρώτη φορά στην εξουσία. Από την άλλη, ο Ετσεβίτ έπασχε την περίοδο εκείνη από τη νόσο του Πάρκινσον, αλλά και από τη νευρομυϊκή νόσο myasthenia gravis, σύμφωνα με τον αρθρογράφο Σεντάτ Εργκίν. Ο Ερντογάν ζήτησε την παραίτηση του Ετσεβίτ και πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Το περιστατικό της περασμένης εβδομάδας δεν ήταν το πρώτο που πυροδότησε ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας του Ερντογάν.

Τα περίεργα περιστατικά με τον Ερντογάν

Προ τετραετίας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον τότε πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, ο Ερντογάν χασμουρήθηκε και τον κατέλαβε ένα κύμα υπνηλίας αναγκάζοντας τον Ουκρανό ηγέτη να χτυπήσει διακριτικά με το χέρι του το γραφείο για να βοηθήσει τον Ερντογάν να μείνει άγρυπνος.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss