Ερντογάν Βαρώσια: Αυτή η περιοχή θα ανοίξει

Ο Ταγίπ Ερντογάν από τα Κατεχόμενα ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ανοίξει μία περιοχή στα Βαρώσια, κομμάτι που 36 ελληνοκύπριοι έχουν περιουσία.

Ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ ανακοίνωσαν χθες πως θα ανοίξει το 3,5% της Αμμοχώστου. Η περιοχή θα χαρακτηριστεί αποστρατιωτικοποιημένη και θα επιστραφούν οι περιουσίες στους ιδιοκτήτες τους μέσω της Επιτροπής που έχουν συστήσει στην Κύπρο, με την προϋπόθεση ότι θα αποδεχθούν την τουρκοκυπριακή διοίκηση, δήλωσαν χαρακτηριστικά.

Ερντογάν Βαρώσια

Μία μικρή περιοχή 

Σύμφωνα με το sigmalive, η περιοχή είναι αυτή που είχε διαρρεύσει το προηγούμενο διάστημα, ανατολικά του Β’ Γυμνασίου Αμμοχώστου και βορειότερα της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, στην ομώνυμη ενορία.

Είναι μια μικρή περιοχή που αποτελείται από 3-4 δρόμους και σχεδόν γειτνιάζει με τις ήδη εποικισμένες περιοχές.

Σύμφωνα με την Κιπρις Ποστασί, «θα συμπεριληφθούν στον δημόσιο τομέα κάποιες ιδιωτικές περιουσίες που ακόμα δεν δέχονται επισκέπτες» και βρίσκονται μεταξύ των λεωφόρων Δημοκρατίας και Κένεντυ.

Ερντογάν Βαρώσια: Το άνοιγμα της Αμμόχωστου και η τουρκοκυπριακή διοίκηση

Ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Ερσίν Τατάρ ανακοίνωσαν πως θα ανοίξει το 3,5% της Αμμόχωστου. Η περιοχή θα χαρακτηριστεί αποστρατιωτικοποιημένη και θα επιστραφούν οι περιουσίες στους ιδιοκτήτες τους μέσω της Επιτροπής που έχουν συστήσει στην Κύπρο, με την προϋπόθεση ότι θα αποδεχθούν την τουρκοκυπριακή διοίκηση, δήλωσαν χαρακτηριστικά.

«Τα Βαρώσια, που για χρόνια ήταν στην αδράνεια, αντί για σύμβολο της μη λύσης και του αδιεξόδου, θα γίνει σύμβολο για το μέλλον ευμάρειας της Κύπρου» ανέφερε ο κ. Ερντογάν, σημειώνοντας ότι «δεν εποφθαλμιούμε τα εδάφη και τις περιουσίες κανενός, ούτε να το κάνουν κι αυτοί για το ψευδοκράτος. Τόνισε ότι μοναδική λύση του Κυπριακού παραμένει αυτή των δύο κρατών, ενώ έκανε λόγο για σχέση αδελφοσύνης Τουρκοκυπρίων και τουρκικής πλευράς.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss