Εθνική Ελλάδας: Πιθανός ο ημιτελικός των playoffs με Τουρκία κι ο τελικός με Γεωργία ή Καζακστάν για μία θέση στο Euro 2024

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

INTIME

Η Εθνική Ελλάδας θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Euro 2024 όμως αν δεν τα καταφέρει, έχει μπροστά της τη δεύτερη ευκαιρία που της προσφέρει η πρωτιά στον όμιλό της στο Nations League. Αυτό ίσως σημαίνει ημιτελικό με Τουρκία και τελικό με Γεωργία ή Καζακστάν.

Η κατάληψη της 1ης θέσης του 2ου ομίλου στη League C του Nations League από την Εθνική Ελλάδας της προσφέρει ένα “εισιτήριο” για τα playoffs της κατηγορίας, σε περίπτωση που δεν εξασφαλίσει θέση στο Euro 2024 μέσω των προκριματικών.

Το ίδιο ισχύει και με όλες τις νικήτριες ομίλων στις πρώτες τρεις κατηγορίες του Nations League, ήτοι και με Γεωργία, Τουρκία και Καζακστάν, που ήταν οι άλλες τρεις νικήτριες ομίλου στη League C.

Αυτές ενδέχεται να είναι οι αντίπαλοι της “γαλανόλευκης” σε περίπτωση που καμία εξ αυτών δεν πάρει “εισιτήριο” για τα γήπεδα της Γερμανίας μέσω των προκριματικών του 2023.

Σε αυτό το σενάριο, η χώρα μας θα υποδεχθεί την Τουρκία στα ημιτελικά του Path C στις 21 Μαρτίου 2024 και η Γεωργία το Καζακστάν. Οι νικητές των δύο ζευγαριών θα αναμετρηθούν στον τελικό της 26ης του μήνα, η έδρα του οποίου θα προκύψει από κλήρωση στην UEFA.

Σε περίπτωση που μία (ή περισσότερες) από αυτές τις τέσσερις χώρες έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στο Euro 2024 μέσω των προκριματικών, αντικαθίστανται από τις επιλαχούσες ομάδες της League C, με βάση τη συνολική κατάταξη του Nations League.

Τα πιθανά ζευγάρια του Path C

  1. Ελλάδα – Τουρκία
  2. Γεωργία – Καζακστάν
  • Τελικός: Ελλάδα ή Τουρκία – Γεωργία ή Καζακστάν

Τα πιθανά ζευγάρια του Path B

  1. Ισραήλ – Σκωτία
  2. Βοσνία – Σερβία
  • Τελικός: Ισραήλ ή Σκωτία – Βοσνία ή Σερβία

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss