Εθνικό Θέατρο: 26 αιτήσεις για τον επόμενο διευθυντή

Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, τελικά υποβλήθηκαν 26 αιτήσεις στην προκήρυξη για την κάλυψη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο. Χωρίς να λείπουν οι εκπλήξεις και με τους άνδρες υποψήφιους να υπερτερούν σημαντικά αριθμητικά.

Στην τελική ευθεία μπήκαν και επισήμως οι διαδικασίες για την επιλογή καλλιτεχνικού διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο, μετά την τρικυμία που κόντεψε να το βυθίσει με την υπόθεση Λιγνάδη, αλλά και την απρόσκοπτη λειτουργία και την ειρήνη που ακολούθησε με την Ερι Κύργια στο τιμόνι του.

Εθνικό Θέατρο

Δύο παραστάσεις

Ετσι, καθώς το Εθνικό παρουσιάζει σε Επίδαυρο και ανά την χώρα τις δυο παραστάσεις του (Ιππείς του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου και Φοίνισσες του Ευρυπίδη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου), η επιτροπή που όρισε το υπουργείο Πολιτισμού για την επιλογή μπαίνει στην τελική ευθεία αφού έχει πλέον στα χέρια της τους φακέλλους με τις υποψηφιότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida συνολικά υποβλήθηκαν 26 διαφορετικές αιτήσεις με έναν γρίφο: μπορεί να μην είναι 26 οι υποψήφιοι, αλλά περισσότεροι. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άνδρες οι ενδιαφερόμενοι και ενεργοί στον χώρο του θεάτρου. Το έργο της επιτροπής αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβρη και ουσιαστικά η ανακοίνωση θα γίνει ως τις αρχές του Οκτώβρη -ουσιαστικά δηλαδή με την έναρξη της χειμερινής θεατρικής σεζόν.

Δεν έκανε αίτηση η μεταβατική διευθύντρια

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ερι Κύργια, που έχει αναλάβει μεταβατική διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου, δεν έκανε αίτηση για τη θέση. Δεν έκανε συνειδητά αίτηση, παρά το γεγονός ότι έχει δεχθεί πολλές πιέσεις να διεκδικήσει τη θέση από καλλιτέχνες και κυρίως από εργαζόμενους του Εθνικού Θεάτρου που δεν επιθυμούν να μπουν σε πιθανές νέες περιπέτειες και αναγνωρίζουν τον ρόλο που έπαιξε στην δημιουργία συνθηκών ειρήνης και απρόσκοπτης εργασίας.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss