Euro 2020: Μεγάλη νίκη η Σλοβακία – «Πλήρωσε» την κόκκινη η Πολωνία (videos)

Euro 2020: Η Σλοβακία εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Κριχόβιακ και πέτυχε μεγάλη νίκη (2-1) επί της Πολωνίας στην Αγία Πετρούπολη κι μπήκε γερά στο κόλπο της πρόκρισης στα νοκ άουτ ματς.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Πολωνία μπήκε με διάθεση να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ματς, αλλά με τον Λεβαντόφσκι να είναι… αποκομμένος στην επίθεση, η κατοχή που είχε ήταν ανούσια. Τα μακρινά σουτ που επιχείρησαν οι παίκτες του Πάουλο Σόουζα δεν είχαν καμία τύχη, ενώ αντίθετα οι Σλοβάκοι γίνονταν απειλητικοί. Μάλιστα, χάρη στην εξαιρετική προσπάθεια του Μακ και την ατυχία του Σέζνι, μπόρεσαν να βρουν γκολ και να προηγηθούν στο 18ο λεπτό.

Τα πράγματα έδειχναν δύσκολα για τους Πολωνούς, οι οποίοι, όμως, ευτύχησαν να βρουν γκολ μόλις 21 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου! Έπειτα από 13 επαφές ο Λινέτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι άλλαξε πλήρως την εικόνα του αγώνα, καθώς από εκεί και πέρα εκείνος κι οι συμπαίκτες του κυριάρχησαν. Προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ για να κάνουν την ολική ανατροπή, αλλά τα δεδομένα άλλαξαν και πάλι στο 62′, καθώς ο Κριχόβιακ δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα κι αποβλήθηκε.

Οι παίκτες του Στέφαν Τάρκοβιτς εκμεταλλεύτηκαν σχεδόν άμεσα στην αριθμητική υπεροχή τους, καθώς εφτά λεπτά αργότερα πήραν εκ νέου το προβάδισμα με σκόρερ τον Σκρίνιαρ. Από εκεί και πέρα, είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, στηριζόμενοι στην εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία τους.

Ο Πάουλο Σόουζα έριξε στα τελευταία λεπτά και τον επιθετικό του ΠΑΟΚ, Κάρολ Σβιντέρσκι, ο οποίος έχει πετύχει αρκετά γκολ ερχόμενος από τον πάγκο. Αυτή τη φορά, όμως, δεν τα κατάφερε ενώ και το σουτ του Μπέντναρεκ στις καθυστερήσεις πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Ντούμπραβκα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss