Euro 2020: Το ελβετικό ρολόι… χάλασε! – Ηρωική ισοπαλία για την Ουαλία

Euro 2020: Η Ελβετία ήταν ανώτερη αλλά δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Ουαλίας, μένοντας στο 1-1 στο Μπακού.

Η Ελβετία είχε την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για πετύχει ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο κόντρα σε μια Ουαλία, η οποία δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα. Είχε βέβαια τη στιγμή της με τον Μουρ, αλλά θα μπορούσε να είχε δεχθεί δύο ή τρία γκολ στο πρώτο μέρος, αν ο Σεφέροβιτς ήταν πιο αποτελεσματικός.

Οι παίκτες του Πέτκοβιτς πήραν αυτό που βάσει εικόνας άξιζαν με τον εξαιρετικό Εμπολό, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος της ομάδας κι έκανε το 1-0 στο 49ο λεπτό. Ο παίκτης της Γκλάντμπαχ ταλαιπώρησε σε μεγάλο βαθμό τους αντίπαλους αμυντικούς και θα μπορούσε να είχε σημειώσει ή έστω να δημιουργήσει κι άλλα γκολ.

Από την άλλη, η ομάδα του Πέιντζ δεν είχε σε καλή ημέρα τον Μπέιλ, αλλά μετά το γκολ που δέχθηκε ανέβασε την απόδοση της και τελικά βρήκε τέρμα ισοφάρισης από μια στημένη φάση. Ο Μουρ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην ελβετική άμυνα και πέτυχε αυτό που του είχε στερήσει ο Ζόμερ στο πρώτο μέρος. Με κεφαλιά έκανε το 1-1 στο 74ο λεπτό.

Μάλιστα, το σοκ της ισοφάρισης ήταν τόσο μεγάλο για τους Ελβετούς που η Ουαλία έπαιξε καλύτερα στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα κι ήταν αυτή που έψαξε με μεγαλύτερη διάθεση ένα δεύτερο γκολ. Στο 85′, πάντως, ο Γκαβράνοβιτς σκόραρε δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του ως αλλαγή, αλλά μετά την εξέταση της φάσης από το VAR ακυρώθηκε ως οφ σάιντ (για εκατοστά).

Στις καθυστερήσεις η Ελβετία κέρδισε συνεχόμενα κόρνερ και σε ένα από αυτά ο Εμπολό πήρε την κεφαλιά, αλλά ο εντυπωσιακός Ουόρντ είπε ξανά «όχι», συμβάλλοντας στα μέγιστα ώστε η ομάδα του να πάρει την ισοπαλία.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss