Eurobasket 2022: Οι ψηλοί «έσωσαν» τη Γαλλία κόντρα στην Ουγγαρία!

Eurobasket 2022: Η Γαλλία τα βρήκε «σκούρα» κόντρα στη μαχητική Ουγγαρία, αλλά πήρε τη νίκη (78-74), με τους ψηλούς να βγαίνουν μπροστά.

Οι «τρικολόρ» πανηγύρισαν τη δεύτερη νίκη τους σε τρία ματς, καθώς εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους στη φροντ λάιν.
Οι Ούγγροι έδειξαν θέληση και διάθεση, βάζοντας δύσκολα στους παίκτες του Κολέ. Μάλιστα, στην τέταρτη περίοδο πλησίασαν στο -4, αλλά η Γαλλία είχε περισσότερες λύσεις. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Γιαμπουσέλε (17π.), ο Γκομπέρ μέτρησε 15 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ το δικό του λιθαράκι έβαλε κι ο Πουαριέ (10π.)

Η Γεωργία έριξε στο καναβάτσο την Τουρκία
Η Γεωργία του Ηλία Ζούρου πανηγύρισε την πρώτη νίκη της, καθώς έκαμψε την αντίσταση της Τουρκία στη δεύτερη παράταση με 88-83.

Η αναμέτρηση είχε συγκλονιστική εξέλιξη με τον συμπαίκτη του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς, Σάντρο Μαμουκελασβίλι να είναι ο λυτρωτής για την ομάδα του Έλληνα τεχνικού.

Ο παίκτης του Μιλγουόκι πέτυχε ένα «μεγάλο» τρίποντο που έκρινε την αναμέτρηση, η οποία είχε αρκετά νεύρα και συνολικά τρεις αποβολές (Αταμάν, Κορκμάζ, Σανάτζε).

Ο Μαμουκελασβίλι με καλάθι 2’’ πριν το τέλος έκανε το 68-68 κι έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί, ΜακΦάντεν, Οσμάν και Σενγκούν έχασαν την ευκαιρία να σημειώσουν νικητήριο καλάθι και τα πάντα κρίθηκαν στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο. Ο Μαμουκελασβίλι με σουτ έξω από τα 6μ75 έκανε το 84-81, με τη Γεωργία να αντέχει ως το φινάλε.

Οι Τούρκοι ήταν έξαλλοι με τη διαιτησία του αγώνα και κατέθεσαν ένσταση κατά του κύρους του αγώνα, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος. Συγκεκριμένα, επικαλούμενοι την αψιμαχία Κορκμάζ – Σινάντζε, υποστηρίζουν ότι «κλάπηκαν» 22 δευτερόλεπτα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-19, 33-36, 49-53, 68-68 (κ.α), 75-75 (παρ1), 83-88ΤΟΥΡΚΙΑ (Αταμάν): Μπιτίμ, Χαζέρ, Κάμπατσα, Κορκμάζ 4, Λάρκιν 9 (2τρ., 7ασ.), Μαχμούτογλου 11 (1), Οσμάν 13 (2), Οσμάνι 3, Σανλί 15 (2τρ., 9ριμπ.), Σαϊμπίρ, Σενγκούν 21 (9ριμπ.), Τουντσέρ 7.ΓΕΩΡΓΙΑ (Ζούρος): Ανδρονικασβίλι 15, Μπεκαουρί 3, Μποκολισβίλι, Μπουρχανάτζε, Χιτχαράτζε 3 (1), Μαμουκελασβίλι 20 (2τρ., 12ριμπ.), ΜακΦάντεν 17 (4τρ., 6ασ.), Σερμαντίνι 15 (7ριμπ.), Τσιντσάντζε 2.
Η Βοσνία νίκησε την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Σλοβενία!
Θρίαμβος για τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, η οποία έριξε στο «καναβάτσο» την Πρωταθλήτρ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss