Euroleague: Αλλάζει το άρθρο, τέλος το 20-0 στους αγώνες που δεν γίνονται

allstarbasket.gr

Τέλος στην εφαρμογή του 20-0 κατά της ομάδας που αδυνατεί να αγωνιστεί λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, έβαλε η Euroleague για τις δύο διοργανώσεις της!

Έπειτα από την έντονη αντίδραση που προκάλεσε ο μηδενισμός ομάδων και τις φωνές για αλλοίωση των διοργανώσεων, η Euroleague αποφάσισε να αλλάξει το επίμαχο, άρθρο 6 που προέβλεπε τη λήξη με 20-0 του αγώνα, υπέρ της ομάδας που κατέβηκε σε αγώνα.

Πλέον η Euroleague ορίζει ότι σε ανάλογες περιπτώσεις ο αγώνας θα ορίζεται σε άλλη ημερομηνία, προκειμένου να κριθεί στο παρκέ.

Η πρόταση θα έλθει προς ψήφιση στο συμβούλιο μετόχων της Euroleague και το συμβούλιο του EuroCup και αναμένεται να γίνει αποδεκτή.

Όπως διευκρινίζει η Euroleague, η αλλαγή στον τρόπο αντιμετώπισης της αδυναμίας τέλεσης αγώνα, αφορά και τους έξι αγώνες των δύο διοργανώσεών της που ακυρώθηκαν.

Αυτό σημαίνει ότι οι αγώνες που δεν έγιναν θα οριστούν εκ νέου.

Ισχύει ο αριθμός των τριών επαναπρογραμματισμών για κάθε αγώνα.

Μέχρι στιγμής οι αγώνες που έχουν ακυρωθεί είναι:

Στην μεν Euroleague οι δύο εκτός έδρας της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης που αδυνατούσε να παίξει με τις Βαλένθια και Μπασκόνια, κι οι δύο εντός έδρας της Βιλερμπάν με τον Παναθηναϊκό και τον Ερυθρό Αστέρα.

Στο Eurocup, ο πρώτος αγώνας που ακυρώθηκε ήταν στον όμιλο του Προμηθέα Πάτρας μεταξύ Τσεντεβίτα/Ολίμπια-Μπούρσασπορ, και ο δεύτερος επρόκειτο να γίνει σήμερα μεταξύ Βενέτσια-Μπουρζ, όμως οι Γάλλοι δεν συμπλήρωναν οκτάδα για να μεταβούν και να παίξουν στην Ιταλία.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss