Euroleague: Διετής wild card στην Άλμπα, το πρωτόκολλο Playoffs και Final 4

allstarbasket.gr

Για δύο ακόμα χρόνια θα έχει wild card στη Euroleague η Άλμπα Βερολίνου, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα (08/03) η Euroleague.

Το συμβούλιο της Euroleague συνεδρίασε και κατέληξε σε αποφάσεις για τη συμμετοχή της Άλμπα, αλλά και για τα όρια που μπαίνουν σε ενδεχόμενη αναβολή αγώνων στα playoffs ή και το Final 4, λόγω του κορονοϊού.

Αρχικά η Euroleague ανακοίνωσε ότι η Άλμπα Βερολίνου θα αγωνίζεται έως το 2023 στη διοργάνωση.

Παράλληλα, προχωρά στο επόμενο στάδιο η διαδικασία να γίνουν μακροχρόνια μέλη της διοργάνωσης η Μπάγερν Μονάχου και η Βιλερμπάν.

Ίσως το καλοκαίρι κι όλας, αμφότερες κληθούν να υπογράψουν πολυετή συμβόλαια σε συνέχεια των διεργασιών που άρχισαν πριν από 1,.5 χρόνο.

Η Euroleague εξάλλου, ανακοίνωσε τον κανονισμό αναβολής κι επανάληψης αγώνων που θα ισχύσει στα playoffs και το Final 4 της διοργάνωσης.

Η διοργανώτρια θα ορίζει δεύτερη -ουδέτερη- έδρα των ομάδων στα playoffs για τυχόν αδυναμία κάποιας ομάδας να ταξιδέψει σε συγκεκριμένη χώρα, λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών που αφορούν στην πανδημία.

Θα επιτρέπεται μόνο μια αναβολή σε κάθε αγώνα και εφόσον υπάρχει εκ νέου αδυναμία να παραστεί μια ομάδα, θα χάνει τον αγώνα. Σε περίπτωση αδυναμίας αμφότερων των ομάδων, θα θεωρούνται χαμένες και οι δύο και θα προκριθεί η ομάδα με τις πιο πολλές νίκες, όσων αγώνων πρόλαβαν να διεξαχθούν.

Εάν υπάρχει ισοπαλία στις νίκες, θα προκρίνεται η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ κανονικής περιόδου.

Στο Final 4 της Euroleague μπορούν να αντικατασταθούν έως και δύο ομάδες, εφόσον δεν μπορούν να ταξιδέψουν ή να αγωνιστούν λόγω κορονοϊού.

Η καταληκτική ημερομηνία αντικατάστασης είναι η 28η Μαΐου κι εφόσον προκύψει κώλυμα, μετά από αυτήν, όποιος δεν μπορεί να αγωνιστεί, θα χάνει τον αγώνα!

Η Euroleague διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής έδρας και ημερομηνίας του τελικού του Final 4.

Αναβολή Final 4 ή μετάθεσή του σε άλλο μέρος διεξαγωγής, μπορεί να γίνει μόνο εάν είναι περισσότερες των δύο οι ομάδες που έχουν αδυναμία να ταξιδέψουν ή να αγωνιστούν, ή εάν προκύψει ζήτημα στη διοργανώτρια πόλη/χώρα, εν προκειμένω την Κολωνία/Γερμανία.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss