Euroleague: Παράπονα από τη Χίμκι που έπαιξε “μισή” τα ματς κι άρχισε με 0-4 τη σεζόν!

allstarbasket.gr
Ο πάγκος της Χίμκι στον αγώνα με τη Ζαλγκίρις…

Για παραβίαση των αρχών του αθλητισμού και κυρίως, της ισότητας μεταξύ των ομάδων, έκανε λόγο ο γενικός διευθυντής της Χίμκι Μόσχας, Πάβελ Αστάκοφ, μετά την έγκριση της αλλαγής στο άρθρο 6 του κανονισμού που μηδένιζε όσες ομάδες δεν αγωνίζονταν λόγω έλλειψης παικτών.

Μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο R-Sport ο Αστάκοφ τόνισε ότι ουσιαστικά η Χίμκι βγήκε χαμένη από όλη αυτή τη διαδικασία.

“Σεβόμαστε τη Euroleague, σεβόμαστε τους φιλάθλους και αγαπάμε το μπάσκετ. Για αυτό πήραμε νέα παιδιά και πήγαμε να παίξουμε στην Ισπανία, όσο καλύτερα μπορούσαμε.

Αποδεικνύεται, όμως, ότι θα μπορούσαμε να αρνηθούμε να αγωνιστούμε, να αγνοήσουμε τους πάντες, να χάσουμε 20-0 και να οριστούν ξανά οι αγώνες μας, όπως έγινε με άλλες ομάδες. Είναι κάτι που παραβιάζει τις αρχές του αθλητισμού, της ισότητας” είπε ο Πάβελ Αστάκοφ. 

“Κάθε ομάδα πρέπει να αντιμετωπίζεται ισότιμα στη διοργάνωση αλλά αποδείχθηκε ότι κάποιες ομάδες δεν είναι το ίδιο με ορισμένες άλλες. Τέτοιου είδους αποφάσεις δεν προσδίδουν αίγλη στη διοργάνωση” κατέληξε ο γενικός διευθυντής της Χίμκι.

Η Χίμκι Μόσχας άρχισε τη διοργάνωση με δύο εντός έδρας ήττες, από τον Παναθηναϊκό (76-78) και τη Ζαλγκίρις Κάουνας (70-84) και κατόπιν πήγε, επίσης μισή στην Ισπανία, όπου ηττήθηκε με 94-85 από τη Ρεάλ Μαδρίτης και 77-60 από την Μπασκόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ EUROLEAGUE

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ EUROLEAGUE

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss