Εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις: Χωρίς δημοσίευση πρακτικών και υπό άκρα μυστικότητα

Τη μέγιστη δυνατή μυστικότητα αποφάσισε η πλειοψηφία για την Εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις.

Κεκλεισμένων των θυρών και με πλήρη μυστικότητα θα διεξάγονται οι συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομιά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου.
Οι αποφάσεις της Επιτροπής

Η Επιτροπή αποφάσισε να μην δημοσιοποιούνται και να μην διανέμονται τα πρακτικά των συνεδριάσεων. Όσοι βουλευτές – μέλη της Επιτροπής θελήσουν, θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτά, όμως σε ειδική αίθουσα που θα φυλάσσονται για λόγους διασφάλισης του απορρήτου, θεμάτων σχετικών με την εθνική ασφάλεια και τα προσωπικά δεδομένα.
Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία συγκεντρώνοντας 16 θετικές ψήφους. Κόμματα της μειοψηφίας πρότειναν οι συνεδριάσεις να μην μεταδίδονται μεν από το Κανάλι της Βουλής, όμως τα πρακτικά να δημοσιοποιούνται, αφού πρώτα το προεδρείο ή η Επιτροπή αποφασίζει να παραλείπει από τη δημοσίευση αναφορές σε απόρρητες εθνικές πληροφορίες.

Επίσης, αποφασίσθηκε οι εργασίες της Επιτροπής να διεξάγονται τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη. Οι εργασίες της Επιτροπής θα συνεχιστούν και αύριο στις 9 το πρωί, όπου θα τεθεί το θέμα της δυνατότητας επίκλησης από τους μάρτυρες του απορρήτου σε στοιχεία ή πληροφορίες που τους ζητούνται και αφορούν την ΕΥΠ. Επίσης, στην αυριανή συνεδρίαση τα κόμματα θα καταθέσουν τις πρώτες προτάσεις τους για τα πρόσωπα που θέλουν να κληθούν για εξέταση στην Επιτροπή.

Τζανακόπουλος: Οι διαδικασίες δεν ξεκίνησαν καλά
Σχολιάζοντας τις αποφάσεις της πλειοψηφίας της Επιτροπής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ανέφερε: «Δυστυχώς οι διαδικασίες της εξεταστικής επιτροπής δεν ξεκίνησαν καλά, δεν ξεκίνησαν με καλούς οιωνούς. Οι αποφάσεις της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να απορρίψει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και σύσσωμης της αντιπολίτευσης για πολυκομματικό προεδρείο αλλά και η πρωτοφανής απόφαση να μη διανέμονται τα πρακτικά των συνεδριάσεων στους βουλευτές και στις βουλεύτριες μέλη της εξεταστικής επιτροπής αποτελούν συντετα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss