Εξοργισμένος Βέμπερ με Ερντογάν: Απειλεί συνεχώς την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας

«Ο Ερντογάν θέλει να αυξήσει τη στρατιωτική του παρουσία στα κατεχόμενα της Κύπρου», τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Την δυσαρέσκειά του σε συνέντευξή του στη Bild εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, για το γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε σήμερα στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στην Πράγα.
«Ο Πούτιν δεν πρέπει να επιστρέψει στο ευρωπαϊκό τραπέζι από την πίσω πόρτα» τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο Ερντογάν θέλει να αυξήσει τη στρατιωτική του δύναμη στα κατεχόμενα της Κύπρου.

Όπως ανέφερε ο Μάνφρεντ Βέμπερ αναφερόμενος στον Τούρκο πρόεδρο, «Ο Ερντογάν θέλει να αυξήσει τη στρατιωτική του παρουσία στα κατεχόμενα της Κύπρου και απειλεί συνεχώς την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Αυτή δεν είναι μόνο απαράδεκτη συμπεριφορά μεταξύ των εταίρων του ΝΑΤΟ, αλλά και η πραγματικότητα για τις υποτιθέμενες φιλοδοξίες του Ερντογάν για ένταξη της χώρας του στην ΕΕ».
Ο Βέμπερ τόνισε τέλος ότι τόσο ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν όσο και ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα πρέπει «να μην επιτρέψουν καμία ασάφεια σχετικά με την ευρωπαϊκή υποστήριξη για την Ουκρανία και το μέλλον της ΕΕ» στη συνάντηση που θα έχουν στην Πράγα. Μάλλον ήρθε η ώρα να είμαστε σαφείς απέναντι στην Τουρκία. Αυτό σημαίνει ότι «Η προοπτική ένταξής της στην ΕΕ έχει απομακρυνθεί εδώ και καιρό».

Σχετικές ειδήσεις:

Πράγα: Ούτε ματιά δεν αντάλλαξαν Μητσοτάκης – Ερντογάν
Ερντογάν: Με fake news και ψεύτικους χάρτες πάει στην Πράγα
Ελληνική απάντηση σε Ερντογάν: Αντί να εφαρμόζει το Δίκαιο, πιέζει την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορα


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss