Εύα Καϊλή: Αντίστροφη μέτρηση – Τις απαγγέλονται κατηγορίες

Πλησιάζει η πιο κρίσιμη ώρα για το μέλλον της Εύας Καϊλή. Το μεσημέρι της Κυριακής αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για την φερόμενη εμπλοκή στο σκάνδαλο με τις δωροδοκίες στο Ευρωκοινοβούλιο

«Ώρα μηδέν» για την Εύα Καϊλή καθώς οι βελγικές Αρχές πολύ σύντομα θα ανακοινώσουν τι μέλλει γενέσθαι με την υπόθεση δωροδοκίας στο Ευρωκοινοβούλιο που έχει συγκλονίσει την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.
Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο, αναμένεται να δει από ώρα σε ώρα ανακριτή και εισαγγελέα να της απαγγέλουν κατηγορίες.

Στην περίπτωση αυτή, εκτιμάται ότι θα κατηγορηθεί για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Την ίδια ώρα η Εύα Καϊλή δεν έχει πραγματοοπιήσει καμία επίσημη τοποθέτηση επί του ζητήματος, ενώ το Σάββατο το βράδυ διέγραψε και την προσωπική της σελίδα στο Facebook.
Εν αναμονεί των ανακοινώσεων και καθοριστικών αποφάσεων για το μέλλον της, η Εύα Καϊλή πέρασε δεύτερη νύχτα στο κρατητήριο ενώ χθες Σάββατο της αφαιρέθηκαν οι αρμοδιότητες που είχε στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, από την αρμόδια πρόεδρο Ρομπέρτα Μετσόλα. Προχωρούν έτσι με αστραπιαία ταχύτητα οι διαδικασίες για την καθαίρεσής της.

Στο δελτίο Τύπου που αναμένεται να εκδοθεί περίπου στις 13:00, πρόκειτα να δοθεί μια πρώτη ξεκάθαρη εικόνα από τις έρευνες που «τρέχουν» οι αρχές από το καλοκαίρι.

Προχωρούν έτσι με αστραπιαία ταχύτητα οι διαδικασίες για την καθαίρεσή της, εν αναμονεί και των ανακοινώσεων που θα πραγματοποιηθούν από ανακριτή και εισαγγελέα.
Πώς μπορεί να καθαιρεθεί η Εύα Καϊλή
Η κράτηση της Εύας Καϊλή, η οποία δεν έχει μετατραπεί σε σύλληψη καθώς όπως διευκρινίστηκε για να υπάρξει σύλληψη θα έπρεπε να πιαστεί επ’ αυτοφώρω να τελεί αδίκημα για να αρθεί η ασυλία της αυτόματα, δεν έχει οδηγήσει πάντως και στην καθαίρεσή της. Αυτό μπορεί να συμβεί μετά από διαδικασίες που ακολουθούνται από το Ευρωκοινοβούλιο σε αυτές τις περιπτώσεις. Κινητικότητα υπάρχει και ήδη οι Πράσινοι αλλά και οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες αναμένεται να προχωρήσουν στα προβλεπόμενα. Άλλωστε, οι τελευταίοι έχουν διαγράψει ήδη την κ. Καϊλή από την πολιτική τους ομάδα, κάτι που έκανε και το ΠΑΣΟΚ το βράδυ της Παρασκευής.
Ο κανονισμός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την καθαίρεση από τη θέση του αντιπροέδρου του Σώματος, προβλέπει Διάσκεψη των Προέδρων και πλειοψηφία τριών πέμπτων, αντιπροσωπεύοντας τρεις πολιτικές ομάδες, έτσι ώστε να προταθεί στην Ολομέλεια ο τερματισμός της θητείας της Αντιπροέδρου αν θεωρηθεί ότι ο εν λόγω βουλευτής έχει υποπέσει σε σοβαρό παράπτωμα. Στη συνέχεια, το Κοινοβούλιο αποφασίζει για την πρόταση με πλειοψηφία δύο τρίτων.

Από το καλοκαίρι είχε ξεκινήσει η έρευνα στο Ευρωκοινοβούλιο
Οι βελγικές Αρχές δούλεψαν υπό άκρα μυστικότητα, από τη στιγμή που είχαν ενδείξεις, και ακολούθησαν συγκεκριμένα βήματα για να καταφέρουν να φτάσουν στην άκρη του νήματος της υπόθεσης διαφθοράς με χρηματισμούς από το Κατάρ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Βελγικά και ιταλικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται από τον πρώην Ιταλό ευρωβουλευτή Παντζέρι, και κάποιες συνομιλίες που είχε με την οικογένειά του. Από εκεί έγινε η αρχή, για να φτάσουμε ως την Παρασκευή όταν έγινε η τεράστια επιχείρηση σε 16 σημεία στις Βρυξέλλες που κατέληξε στην κράτηση προσώπων, στην κατάσχεση ηλεκτρονικών συσκευών και κινητών τηλεφώνων αλλά και 600.000 ευρώ σε μετρητά.
Δημοσιεύματα στο Βέλγιο αναφέρουν πως προσήχθη και ο πατέρας της Εύας Καϊλή, ο οποίος φέρεται να πιάστηκε επ’ αυτοφώρω με μια τσάντα γεμάτη χαρτονομίσματα. Σύμφωνα με τους Βέλγους, ήταν μια προσπάθεια να μεταφερθούν τα χρήματα μετά την προσαγωγή του συντρόφου της κ. Καϊλή το πρωί της Παρασκευής.
Αυτό είναι το σπίτι που έκαναν «φύλλο και φτερό» οι Αρχές του Βελγίου
Σε δεινή θέση βρίσκεται η Εύα Καϊλή, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε την Παρασκευή (9/12) και οδήγησε στην προσαγωγή τόσο της ίδιας, όσο και άλλων προσώπων, για διαφθορά, χρηματισμό και δωροληψία από το Κατάρ.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (9/12), ωστόσο, οι Αρχές του Βελγίου έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι της όπου σύμφωνα με πληροφορίες κατάσχεσαν ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα αλλά και σακούλες με χρήματα.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, έδειξε πλάνα από το συγκεκριμένο σπίτι στις Βρυξέλλες. Εκεί διέμενε η κ. Καϊλή με τον σύντροφό της, ο οποίος έχει επίσης προσαχθεί για την υπόθεση.
Το σπίτι βρίσκεται μόλις 100 μέτρα μακριά από το Ευρωκοινοβούλιο, ενώ το ποσό που φημολογείται ότι βρέθηκε σε αυτό φτάνει στις 600.000 ευρώ.
Δείτε βίντ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss