Εύα Καϊλή: Έκλεισε τη σελίδα της στο Facebook μετά τις αποκαλύψεις

Απενεργοποιήθηκε η σελίδα της Εύας Καϊλή στο facebook μετά το σάλο που ξέσπασε για χρηματισμό της από το Κατάρ

Τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook φαίνεται πως έκλεισε η Εύα Καϊλή μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο και τον χρηματισμό, όπως φαίνεται, της ίδιας από το Κατάρ.
Συγκεκριμένα, μετά και τις έρευνες που έγιναν στο σπίτι της χθες Σάββατο, κατά τις οποίες αναφέρεται πως κατασχέθηκαν κινητά αλλά και μεγάλο χρηματικό ποσό, η σελίδα της Εύας Καϊλή στο Facebook «κατέβηκε».

Όποιος μεταβεί στο προσωπίκο προφίλ της, είτε μέσω μηχανής αναζήτησης είτε από την προσωπική της ιστοσελίδα, θα εμφανιστεί στην οθόνη του το ακόλουθο μήνυμα:
«Αυτό το περιεχόμενο δεν είναι διαθέσιμο προς το παρόν. Αυτό συνήθως συμβαίνει επειδή ο κάτοχος κοινοποίησε το περιεχόμενο μόνο σε μια μικρή ομάδα ατόμων, άλλαξε τα άτομα που μπορούν να το δουν ή το περιεχόμενο έχει διαγραφεί».

Εύα Καϊλή: Η Μετσόλα της πήρε όλες τις αρμοδιότητες – Προ των πυλών η καθαίρεση
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε στο Ευρωκοινοβούλιο, με την Ελληνίδα αντιπρόεδρο Εύα Καϊλή να έχει άμεση εμπλοκή. Η πρόεδρος, Ρομπέρτα Μετσόλα, κοινοποίησε στους υπόλοιπους ευρωβουλευτές και στην ίδια την κ. Καϊλή, επιστολή με την οποία ενημερώνει ότι της αφαίρεσε όλες τις αρμοδιότητες που είχε.
Την είδηση γνωστοποίησε ο ευρωβουλευτής, και αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης. «Η πρόεδρος Ρομπέρτα Μέτσολα με απόφαση της, που μόλις μας κοινοποιήθηκε, αναστέλλει-με άμεση εφαρμογή-όλες τις αρμοδιότητες που είχε αναθέσει στην Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή. Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την οριστική καθαίρεση της από το Προεδρείο του ΕΚ», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

Πώς μπορεί να καθαιρεθεί η Εύα Καϊλή
Η κράτηση της Εύας Καϊλή, η οποία δεν έχει μετατραπεί σε σύλληψη καθώς όπως διευκρινίστηκε για να υπάρξει σύλληψη θα έπρεπε να πιαστεί επ’ αυτοφώρω να τελεί αδίκημα για να αρθεί η ασυλία της αυτόματα, δεν έχει οδηγήσει πάντως και στην καθαίρεσή της. Αυτό μπορεί να συμβεί μετά από διαδικασίες που ακολουθούνται από το Ευρωκοινοβούλιο σε αυτές τις περιπτώσεις. Κινητικότητα υπάρχει και ήδη οι Πράσινοι αλλά και οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες αναμένεται να προχωρήσουν στα προβλεπόμενα. Άλλωστε, οι τελευταίοι έχουν διαγράψει ήδη την κ. Καϊλή από την πολιτική τους ομάδα, κάτι που έκανε και το ΠΑΣΟΚ το βράδυ της Παρασκευής.
Ο κανονισμός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την καθαίρεση από τη θέση του αντιπροέδρου του Σώματος, προβλέπει Διάσκεψη των Προέδρων και πλειοψηφία τριών πέμπτων, αντιπροσωπεύοντας τρεις πολιτικές ομάδες, έτσι ώστε να προταθεί στην Ολομέλεια ο τερματισμός της θητείας της Αντιπροέδρου αν θεωρηθεί ότι ο εν λόγω βουλευτής έχει υποπέσει σε σοβαρό παράπτωμα. Στη συνέχεια, το Κοινοβούλιο αποφασίζει για την πρόταση με πλειοψηφία δύο τρίτων.
Παραμένει υπό κράτηση η Εύα Καϊλή – Ανακοινώσεις την Κυριακή
Όπως έγινε γνωστό, ο αρμόδιος εισαγγελέας στις Βρυξέλλες του Βελγίου θα αποφασίσει μέχρι αύριο το μεσημέρι για την τύχη της κ. Καϊλή. Μέχρι τότε, η κ. Καϊλή θα παραμείνει υπό κράτηση. Νωρίτερα πηγές από τις Βρυξέλλες ανέφεραν ότι το μεσημέρι της Κυριακής, περίπου στις 13:00, θα υπάρξουν ανακοινώσεις από ανακριτή και εισαγγελέα. Στο δελτίο Τύπου που θα εκδοθεί, θα εξηγείται το αν θα απαγγελθούν κατηγορίες και ποιες θα είναι αυτές.
Η έρευνα παραμένει ενεργή, με την υπόθεση να λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις, για αυτό τον λόγο οι Αρχές του Βελγίου είναι φειδωλές στις δηλώσεις τους. Τα στοιχεία έχουν διαρρεύσει με το… σταγονόμετρο, ενώ παραμένει άγνωστο ακόμα και το πού τελεί υπό κράτηση η κ. Καϊλή και τα άλλα πρόσωπα που έχουν προσαχθεί από τις Αρχές του Βελγίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες είχαν αρχίσει από το καλοκαίρι. Οι βελγικές Αρχές δούλεψαν υπό άκρα μυστικότητα, από τη στιγμή που είχαν ενδείξεις, και ακολούθησαν συγκεκριμένα βήματα για να καταφέρουν να φτάσουν στην άκρη του νήματος της υπόθεσης. Βελγικά και ιταλικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται από τον πρώην Ιταλό ευρωβουλευτή Παντζέρι, και κάποιες συνομιλίες που είχε με την οικογένειά του. Από εκεί έγινε η αρχή, για να φτάσουμε ως την Παρασκευή όταν έγινε η τεράστια επιχείρηση σε 16 σημεία στις Βρυξέλλες που κατέληξε στην κράτηση προσώπων, στην κατάσχεση ηλεκτρονικών συσκευών και κινητών τηλεφώνων αλλά και 600.000 ευρώ σε μετρητά.
Δημοσιεύματα στο Βέλγιο αναφέρουν πως προσήχθη και ο πατέρας της Εύας Καϊλή, ο οποίος φέρεται να πιάστηκε επ’ αυτοφώρω με μια τσάντα γεμάτη χαρτονομίσματα. Σύμφωνα με τους Βέλγους, ήταν μια προσπάθεια να μεταφερθούν τα χρήματα μετά την προσαγωγή του συντρόφο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss