Ευα Καϊλη: Ποινική έρευνα για δωροληψία και ξεπλυμα και στην Ελλάδα

Στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών και στην Ελλάδα μπαίνει η Εύα Καϊλή, που πλέον θα ερευνηθεί ποινικά για τα αδικήματα της δωροληψίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, υπό την προϋπόθεση ότι εαν προκύψουν τέτοια αδικήματα, δεν θα αφορούν στα ίδια πραγματικά περιστατικά για τα οποία ήδη διώκεται στο Βέλγιο.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης έδωσε επείγουσα παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και ανέθεσε σε δυο επίκουρους εισαγγελείς να ερευνήσουν εαν η ευρωβουλευτής έχει διαπράξει το αδίκημα της δωροληψίας πολιτικού προσώπου, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αλλά και τη διερεύνηση κάθε άλλου αυτεπαγγέλτως διωκόμενου αδικήματος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μπαρδακης παρήγγειλε στους δύο εισαγγελείς να ζητήσουν άμεσα μέσω δικαστικής συνδρομής, από τις Βελγικές Αρχές και σε συνεργασία με το εθνικό μέλος της Εurojust για την Ελλάδα, αντίγραφα της δικογραφίας που μέχρι τώρα έχει σχηματιστεί για την ευρωβουλευτή, αλλά και πιστοποιητικό για τη δικονομική πορεία της έρευνας.

Οι απαντήσεις του Βελγίου είναι ιδιαιτέρως κρίσιμες αφού αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την ποινική έρευνα στη χώρα μας, καθώς δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη σε βάρος ενός προσώπου για τις ιδιες πράξεις σε δυο χώρες. Κατά το άρθρο 57 παράγραφος 4 «ο Εισαγγελέας μπορεί να απόσχει από την δίωξη συγκεκριμένου προσώπου, εάν ύστερα από τη διενέργεια ευρωπαϊκής δικαστικής συνδρομής προκύψει ότι ήδη έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του ίδιου προσώπου για τα ίδια πραγματικά περιστατικά από άλλη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης».
Σχετικές ειδήσεις


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss