Εύα Καϊλή: Τα επόμενα δικαστικά βήματα – Πότε βγαίνει η πρώτη απόφαση

Εύα Καϊλή: Ενώπιον δικαστικού συμβουλίου θα παρουσιαστεί η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Γιατί θα συνεχίσει να πληρώνεται ακόμα κι αν υπάρξει καταδικαστική απόφαση σε βάρος της. Τι προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο του Βελγίου.

«Σεισμός» σε όλη την Ευρώπη έχει προκληθεί από το σκάνδαλο Qatar Gate, που έχει «τραντάξει» συθέμελα το Ευρωκοινοβούλιο και οδήγησε στη σύλληψη της Ελληνίδας αντιπροέδρου, Εύας Καϊλή. Η 44χρονη πολιτικός για τρίτη νύχτα παρέμεινε στις φυλακές Saint Gilles του Βελγίου όπου τελεί υπό κράτηση, με δικαστικές πηγές να αναλύουν στο Newsbomb.gr τα επόμενα βήματα στην υπόθεση από νομικής πλευράς.
Η Εύα Καϊλή αναμένεται εντός 24ωρου να παρουσιαστεί σε ένα δικαστικό συμβούλιο του Βελγίου, όπου θα παραθέσει τη δική της θέση για τις κατηγορίες που τη βαραίνουν. Θα ακολουθήσει η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, πιθανότατα την Τετάρτη (14/12) σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος της οποίας η κ. Καϊλή μπορεί να ασκήσει έφεση. Με βάση τη νομοθεσία του Βελγίου, η κ. Καϊλή διατηρεί το δικαίωμα να ασκεί εφέσεις για τρεις μήνες.

Από εκεί και πέρα, όπως λένε οι ίδιες δικαστικές πηγές στο Newsbomb.gr, η κ. Καϊλή δεν μπορεί να εκδοθεί στην Ελλάδα καθώς τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται έχουν τελεστεί στο Βέλγιο. Επίσης, θα συνεχίσει να πληρώνεται ως ευρωβουλευτής ακόμα κι αν υπάρξει καταδικαστική απόφαση εις βάρος της, καθώς δεν υπάρχει σχετικό νομοθετικό πλαίσιο που να ρυθμίζει διακοπή μισθοδοσίας ή αφαίρεση της έδρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, η κ. Καϊλή δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα της, κάτι για το οποίο ασκούνται ήδη πιέσεις τόσο από την ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών όσο και από το ΠΑΣΟΚ. Ο λόγος είναι προφανής. Όσο η κ. Καϊλή κατέχει το αξίωμα της ευρωβουλευτή, υπόκειται σε ένα διαφορετικό νομικό πλαίσιο από αυτό που θα εφαρμοζόταν σε έναν απλό πολίτη.

Σχετικά με την περίπτωση προφυλάκισης, οι δικαστικές πηγές αναφέρουν πως το πλαίσιο είναι τελείως διαφορετικό στις Βρυξέλλες, αλλά και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σε σχέση με την Ελλάδα. Οι δικαστικές Αρχές εκεί προφυλακίζουν πολύ δύσκολα, κι αν το κάνουν αυτό είναι για μικρό διάστημα. Συνεπώς, θεωρείται δύσκολο να μείνει στη φυλακή η Εύα Καϊλή για περισσότερο από μία εβδομάδα.

Μάλιστα, οι ίδιοι δικαστικοί κύκλοι σχολιάζουν πως η σύλληψη της Εύας Καϊλή δεν θα είχε πραγματοποιηθεί καν αν δεν είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω με σακούλες γεμάτες χρήματα στο σπίτι της. Οι Αρχές «πάτησαν» πάνω σε αυτό έτσι ώστε να μην μπορεί να καλυφθεί η 44χρονη πολιτικός από την ασυλία της, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες τόσο για τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή της, στην κατοχή του συντρόφου και του πατέρα της, αλλά και για τον εξωχώριο λογαριασμό που σύμφωνα με πληροφορίες έχει υπόλοιπο 30 εκατ. ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση, μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (14/12) θα γνωρίζουμε την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες, ενώ η Εύα Καϊλή δεδομένα θα ασκήσει έφεση.
Σχετικές ειδήσεις


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss