Εύα Καϊλή: Θα παίρνει 8.500 ευρώ μισθό ακόμη και αν μπει φυλακή

Η Εύα Καϊλή θα συνεχίσει να πληρώνεται ως ευρωβουλευτής, ακόμη και αν προφυλακιστεί για το σκάνδαλο του Qatar Gate

Στενεύει ο κλοιός γύρω από την Εύα Καϊλή μετά και τα χρήματα που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν για το Qatar Gate. Συγγενείς της Εύας Καϊλή υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον πατέρα της, ο οποίος παραμένει στο Βέλγιο και ελέγχεται και του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.
Την ίδια στιγμή, γίνονται έρευνες για τα περιουσιακά στοιχεία της Εύας Καϊλή αλλά και για τον τρόπο που αποκτήθηκαν… Πιο συγκεκριμένα, συνολικά 4 ακίνητα, κάποια εξ αυτών αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, φέρεται να έχει στην κατοχή της η Ελληνίδα ευρωβουλευτής.

Ανάμεσα στα ακίνητα ξεχωρίζουν ένα ακίνητο 169 τ.μ. στο Ψυχικό. Πρόκειται για ένα σπίτι που ανακαίνιζε για έναν χρόνο η Εύα Καϊλή, προκειμένου εκεί να ξεκινήσει τη νέα της ζωή στο πλευρό του συντρόφου της, ο οποίος επίσης έχει συλληφθεί για το Qatar Gate.
Σύμφωνα με συμβούλο ακινήτων, που μίλησε στον Alpha, η αντικειμενική του αξία – χωρίς να υπολογιστεί το πάρκινγκ – υπολογίζεται στις 600.000 ευρώ. Η εμπορική του αξία υπολογίζεται ότι είναι περίπου στις 900.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα στο Ψυχικό η Εύα Καϊλή το απέκτησε το 2019 έναντι 260.000 ευρώ με την αντικειμενική του αξία να εκτιμάται πάνω από 600.000 ευρώ. Σύμφωνα με το πόθεν έσχες της Εύας Καϊλή, το ακίνητο αποκτήθηκε έπειτα από πώληση άλλου ακινήτου. Εκτός του ακινήτου της στο Ψυχικό, η Εύα Καϊλή έχει και ένα ακίνητο 44 τ.μ. στο Κολωνάκι, που το αγόρασε το 2005 έναντι 66.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο ακίνητο αναφέρεται ως έδρα real estate, που ίδρυσε η ίδια με τον σύζυγό της.
Εύα Καϊλή: Το ακίνητο στις Βρυξέλλες και τα χρήματα που θα λαμβάνει ως ευρωβουλευτής
Έχει και ένα ακίνητο μαζί με την αδερφή της στη Θεσσαλονίκη ενώ έχει και ένα ακίνητο στις Βρυξέλλες. Το διαμέρισμα αυτό βρίσκεται σε μια ήσυχη γειτονιά στις Βρυξέλλες, μια «ανάσα» από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Στο σπίτι της στις Βρυξέλλες δεν βρίσκεται κανείς με το παιδί της να μένει σε φιλική οικογένεια. Η Εύα Καϊλή θα συνεχίσει να πληρώνεται κανονικά – αφού δεν παραιτείται. Με δεδομένο ότι καθαιρέθηκε από τη θέση της αντιπροέδρου, η Εύα Καϊλή θα λαμβάνει κανονικά τον μισθό της ευρωβουλευτού. Θα λαμβάνει περίπου 8.000 με 8.500 ευρώ συν τα επιδόματα.

Τα χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Εύας Καϊλή
Τα βελγικά ΜΜΕ δημοσίευσαν μια φωτογραφία, από την αστυνομία της χώρας που είχε αναλάβει την έρευνα για το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο και ο όγκος των χρημάτων… ζαλίζει.
Πρόκειται για 1,5 εκατ. ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της, στη βαλίτσα του πατέρα της, αλλά και στο σπίτι του Ιταλού, πρώην ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι.

Τα λεφτά που εντοπίστηκαν στο σπίτι της Εύας ΚαϊλήLe Soir

Οι πληροφορίες της ιστοσελίδας Le Soir αναφέρουν πως στην κατοχή του Ιταλού, πρώην ευρωβουλευτή, Παντσέρι βρέθηκαν περίπου 600.000 ευρώ. Με αυτό σαν δεδομένο, προκύπτει ότι περίπου 900.000 ευρώ ήταν τα χρήματα που εντόπισαν οι Αρχές του Βελγίου στην κατοχή της Εύας Καϊλή, του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζιο, και του πατέρα της, Αλέξανδρου Καϊλή.
Το Ευρωκοινοβούλιο καθαίρεσε την Εύα Καϊλή από αντιπρόεδρο
Αναμενόμενη ήταν η απόφαση για καθαίρεση της Εύας Καϊλή από τη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η πρόταση της Διάσκεψης των Προέδρων για να προχωρήσει η διαδικασία, έγινε δεκτή και η πρόεδρος Ρομπέρτα Μετσόλα έκανε τη σχετική ανακοίνωση.
«Ενόψει των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε ότι η Εύα Καϊλή δεν είναι πλέον ένας από τους αντιπροέδρους του. Η απόφαση αυτή έχει άμεση ισχύ. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρμόδιες εθνικές αρχές επιβολής του νόμου και τις δικαστικές αρχές», έγραψε χαρακτηριστικά η κ. Μετσόλα.
Tι προβλέπει το βελγικό δίκαιο για υποθέσεις όπως το Qatar Gate
Σε ανάλυση του τρόπου και των κανόνων με τους οποίους που λειτουργεί το βελγικό δίκαιο, προχώρησε ο Βασίλης Μπούσης δικηγόρος στις Βρυξέλλες, αναφερόμενος στην υπόθεση της Εύας Καϊλή και το Qatar Gate.
Mιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Μπούσης εξήγησε πως «η στέρηση της ελευθερίας, όπως λένε εδώ στο Βέλγιο, ξεκινάει με τη σύλληψη που γίνεται από έναν αστυνόμο σε κάθε πολίτη. Όταν γίνεται αυτή η σύλληψη, έχουμε 48 ώρες μέσα στις οποίες πρέπει ο ανακριτής να εκδώσει το ένταλμα σύλληψης. Αυτό το ένταλμα σύλληψης που πρέπει να εκδοθεί μέσα σε 48 ώρες και είναι όριο απαιτητικό δηλαδή και ένα λεπτό να καθυστερήσει, σημαίνει ότι η διαδικασία δεν τηρήθηκε και ο πολίτης ή ο ύποπτος μπορεί να απελευθερωθεί».
Εφόσον δοθεί αυτό …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss