Ευέλικτες σπουδές: Πώς η τεχνολογία αλλάζει τα δεδομένα στην εκπαίδευση

Κερδίζοντας πολύτιμες δεξιότητες σε μία εργασιακή πραγματικότητα που συνεχώς μεταβάλλεται

Μπορεί το e-learning να υπήρχε στη ζωή μας και πριν την πανδημία όμως, τα νέα δεδομένα που έφερε στην καθημερινότητά μας η υγειονομική κρίση που βιώσαμε, έκαναν την τηλεκπαίδευση από μία επιλογή που προτιμούσαν λίγοι, σε μία λύση που σήμερα αποτελεί μονόδρομο για πολλούς.
Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι σήμερα, το e-learning δεν συνιστά αποκλειστικά μία εκπαιδευτική λύση που περιορίζεται σε επίπεδο σεμιναρίων, αφού πολλοί είναι οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι προτιμούν να σπουδάζουν εξ ολοκλήρου από απόσταση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι συχνά επιλέγουν να κάνουν ακόμη και ολόκληρο το προπτυχιακό και το μεταπτυχιακό τους -ή ένα μεγάλο μέρος τους- μέσω e-learning.

Πώς η τεχνολογία δίνει σήμερα ώθηση στη δια βίου μάθηση
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό και για ποιον λόγο να προτιμήσει κάποιος την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τις σπουδές του; Το «κλειδί» βρίσκεται στην ευελιξία που μας προσφέρει το e-learning, ειδικότερα για τους εργαζόμενους οι οποίοι θέλουν να ενισχύσουν το βιογραφικό τους, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να εξελιχθούν επαγγελματικά.

Διότι μιας και συνήθως ένας εργαζόμενος δεν διαθέτει τον χρόνο και την άνεση να παρακολουθεί «ζωντανά» ένα μάθημα από κάποια αίθουσα, το e-learning έρχεται για να του προσφέρει όσα θέλει, χωρίς να βγει από το πρόγραμμά του και υπερπηδώντας το εμπόδιο της απόστασης. Κάπως έτσι το e-learning, που κερδίζει συνεχώς έδαφος -ειδικότερα μετά την πανδημία- δίνει ώθηση στη δια βίου μάθηση.

Η αλήθεια είναι πως η διά βίου μάθηση ήταν ζητούμενο εδώ και πολλά χρόνια, αλλά στις μέρες έχει αναδειχθεί σε τάση. Και αυτήν ακριβώς την τάση μπορούν να ακολουθήσουν πιο εύκολα με τη βοήθεια της τεχνολογίας, όσοι επιθυμούν να μαθαίνουν και να εξελίσσονται συνεχώς ή να κάνουν κάποια αλλαγή στην καριέρα τους, με «όχημα» τη γνώση.

Σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους που επιθυμούν να κάνουν ένα μεταπτυχιακό ή να πάρουν ένα ακόμη πτυχίο δε, το e-learning αναδεικνύεται πολύτιμο διότι, μεταξύ άλλων, τους επιτρέπει να κερδίζουν χρόνο στην καθημερινότητά τους και κυρίως, να εργάζονται και παράλληλα να αποκτούν την ευκαιρία να εξελίσσονται μέσω των γνώσεων που λαμβάνουν. Όλα αυτά εν …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss