Ευρωβουλευτές στον Guardian για Καϊλή: Έμοιαζε με εκπρόσωπο του Κατάρ

Συναδέλφους της Εύας Καϊλή, οι οποίοι την χαρακτήριζαν «εκπρόσωπο Τύπου του Κατάρ», επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Με το θέμα του Qatar Gate καταπιάνεται και η βρετανική εφημερίδα Guardian, με ιδιαίτερη αναφορά μάλιστα στην Εύα Καϊλή, την οποία χαρακτηρίζει βασική εκπρόσωπο των συμφερόντων του Κατάρ.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «Η Καϊλή ήταν η εκπρόσωπος της Μετσόλα στη Μέση Ανατολή. Ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για το Κατάρ. Κάποιοι συνάδελφοί της την χαρακτηρίζουν… εκπρόσωπο Τύπου του λόμπι του Κατάρ. Ένας ευρωβουλευτής μάλιστα θυμάται να πίνει καφέ με την Εύα Καϊλή, η οποία του ζήτησε να τη βοηθήσει να διορθώσουν τη γλώσσα σε ένα κείμενο για το Κατάρ και το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι ευρωβουλευτές ψήφισαν λίγο αργότερα μια καταγγελία του Κατάρ σχετικά με το θάνατο μεταναστών εργατών στα έργα για το Παγκόσμιο Κύπελλο στην οποία καλούσαν το Κατάρ να προχωρήσει σε διερεύνηση της υπόθεσης. Η Καϊλή ήταν ιδιαίτερα δυσαρεστημένη με το κείμενο. «Σκέφτηκα, πως εντάξει, δεν έχω ιδέα γιατί δείχνει τέτοιο ενδιαφέρον για το Κατάρ» αναφέρει ο βουλευτής.
Κατά τη συζήτηση του συγκεκριμένου ψηφίσματος, άφησε με ανοιχτό το στόμα τους συναδέλφους όταν χαρακτήρισε το Καταρ «πρωτοπόρο στα εργατικά δικαιώματα» αδιαφορώντας για εκθέσεις σχετικά με τους θανάτους μεταναστών εργατών. Η Χάνα Νιούμαν, βουλευτής των Γερμανών Πράσινων, ο οποίος είναι επικεφαλής της αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με την αραβική χερσόνησο, θυμάται πως η Καϊλή «είχε μια ισχυρή θέση που ήταν συχνά ίδια με αυτή που θα είχε ο πρέσβης του Κατάρ.

Μιλώντας στον Guardian, η Νόιμαν θυμάται ότι κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Σαουδική Αραβία το 2020, η Καϊλή έγειρε θέμα για μια πριγκίπισσα του Κατάρ σε κάθε συνάντηση – μεταξύ των οποίων και σε αυτή κατά την οποία οι βουλευτές μιλούσαν σε μια οργάνωση που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη. «Όταν της έδωσαν βήμα, όχι μόνο δεν ρώτησε τίποτα για την Υεμένη, αλλά αναφέρθηκε και πάλι στην πριγκίπισσα από το Κατάρ. Και σκεφτόμουν ότι πρέπει να είναι αφελής ή απλά δεν καταλαβαίνει το νόημα της συνάντησης» αναφέρει η ευρωβουλευτής.

Σχετικές ειδήσεις
Εύα Καϊλή: Το Μιλάνο ερευνά το ξέπλυμα χρημάτων των «φίλων» του Κατάρ
Μέχρι 10 χρόνια στη φυλακή η Καϊλή – Τι προβλέπεται για τη Σπυράκη
Υπόθεση Καϊλή: Μια εκδίκηση που άργησε 11 χρόνια


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss