F-16: Μετά τα Viper παίρνουν σειρά τα Block 50 – Οι «οχιές« στο Infogrpaphic του Newsbomb.gr

Πανίσχυρα και κυρίαρχα τα ελληνικά «φτερά» – Η HAF περνά στη νέα εποχή με τα καλύτερα μαχητικά της Δύσης – Η πανίσχυρη ομάδα κρούσης που προκαλεί εφιάλτες.

Μπορεί η ενεργειακή κρίση που είναι προ των πυλών να μην επιτρέπει μεγαλεπήβολα σχέδια για εξοπλιστικά προγράμματα, ωστόσο, η επιθετικότητα της Τουρκίας καθιστά επιτακτική την ανάγκη θωράκισης της χώρας μας.
Στο ελληνικό «Πεντάγωνο», το υπουργείο Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ και οι τρεις Κλάδοι, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν την εξοπλιστική ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και του Στρατού Ξηράς, πραγματοποιώντας ωστόσο λελογισμένες κινήσεις και παρεμβάσεις.

Η απόκτηση των γαλλικών φρεγατών Belharra, η ένταξη στη φαρέτρα της Πολεμικής Αεροπορίας των γαλλικών μαχητικών Rafale, η είσοδος στο πρόγραμμα των μαχητικών 5ης γενιάς F-35, η αναβάθμιση των μαχητικών F-16 σε μορφή Viper, αλλά και οι τορπίλες για τα υποβρύχια είναι ορισμένα από τα προγράμματα που προχωρούν ταχύτατα για τη χώρα μας και αναβαθμίζουν κατακόρυφα την αποτρεπτική ισχύ της.
Η Πολεμική Αεροπορία είναι πλέον απόλυτη κυρίαρχος στο Αιγαίο, με τα Rafale να προκαλούν τρόμο στην άλλη πλευρά του Αρχιπελάγους, ενώ οι δύο πρώτες «οχιές» της HAF, τα F-16 Viper άρχισαν ήδη να εκτελούν υπηρεσία στην 343 Μοίρα «Αστέρι» της Σούδας, δημιουργώντας νευρικό κλονισμό στην Άγκυρα.

Όπως έχουμε αναφέρει, δεν πρόκειται για απλό εκσυγχρονισμό των ελληνικών F-16 Block 52+… μιλάμε για ό,τι πιο εξελιγμένο παγκοσμίως σε F-16, με κατακόρυφη αναβάθμιση της μαχητικής τους ικανότητας, το κορυφαίο σύστημα αυτοπροστασίας ASPIS, ηλεκτρονικά συστήματα ταυτόχρονου εντοπισμού στόχων σε στεριά, αέρα και θάλασσα και φυσικά νέα όπλα που κάνουν τη διαφορά.

Δείτε τις δυνατότητες των ελληνικών F-16 Viper στο Infographic του Newsbomb.gr:

Άμεσα στα υπόστεγα για αναβάθμιση και τα F-16 Block 50
Το νέο πρόγραμμα που αναμένεται να τρέξει η Αθήνα είναι αυτό του εκσυγχρονισμού 38 μαχητικών F-16 block 50 από τις Πολεμικές Μοίρες 341 «ΒΕΛΟΣ» και 347 «ΠΕΡΣΕΑΣ», τα οποία θα εξελιχθούν σε F-16 block 50+ adv. Πρόκειται για μαχητικά με ηλικία 23 – 25 ετών και κατά συνέπεια η αναβάθμιση θεωρείται αναγκαία. Το πρόγραμμα έχει ήδη πάρει το «πράσινο φως» από τη Βουλή και αναμένετ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss