Το Facebook πρέπει να καταβάλει 500 εκατ. δολάρια σε εταιρεία για κλοπή δικαιωμάτων

Δικαστική απόφαση επιβάλλει στο Facebook να καταβάλει το ποσό των 500 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία Zenimax, η οποία κατηγορεί την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ότι χρησιμοποίησε παράνομα τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας που είχε αναπτύξει η ίδια.

Οι ένορκοι αμερικανικού δικαστηρίου αποφάνθηκαν ότι η θυγατρική εταιρεία του Facebook, Oculus VR χρησιμοποίησε για την ανάπτυξη του σετ εικονικής πραγματικότητας Rift κώδικα ο οποίος ανήκει στην εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών Zenimax.

Σε ανακοίνωσή της η Oculus αναφέρει ότι είναι «απογοητευμένη» και σκοπεύει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. Η Zenimax υποστήριξε ότι ορισμένες από τις καινοτομίες της στην τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας αντιγράφηκαν παράνομα στο Rift.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που οι ένορκοι του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Ντάλας αποζημίωσαν τη Zenimax με το ποσό των 500 εκατομμυρίων δολαρίων για παράνομη χρήση των πνευματικών μας δικαιωμάτων και των εμπορικών μας σημάτων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ρόμπερτ Άλτμαν.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η υπόθεση αυτή επισκιάζει τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα του Facebook, τα κέρδη του οποίου υπερδιπλασιάστηκαν κατά το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους στα 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η άνοδος αυτή οφείλεται κυρίως στην αύξηση κατά 53% των διαφημιστικών εσόδων της εταιρείας, ενώ όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 αναμένεται να φτάσει τους 2 δισεκατομμύρια χρήστες.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss