Falcon Eye 3: Άξονας σταθερότητας Ελλάδας-Σ.Αραβίας-Εντυπωσίασε ο ΖΕΥΣ

Πυλώνα ασφαλείας δημιουργούν Ελλάδα κ μουσουλμανικές χώρες απέναντι στην επιθετική τακτική Ερντογαν. Το Newsbomb.gr έδωσε το παρών σε μια ακόμα άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων μεταφέροντας εντυπωσιακές εικόνες.

Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίο ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου Θεμιστοκλή Μπουρολιά, πραγματοποιήθηκε διακεκριμένων επισκεπτών, η άσκηση Falcon Eye 3 μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας.
Η Ελλάδα ενισχύει συνεχώς την αμυντική συνεργασία με χώρες «κλειδιά» του Αραβικού κόσμου με την στρατιωτική ηγεσία να δημιουργεί μεθοδικά έναν πυλώνα σταθερότητας απέναντι στις αναθεωρητικές βλέψεις της Άγκυρας.

Στο πλαίσιο αυτό στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα μεταστάθμευσαν έξι μαχητικά F-15 της Σαουδικής Αραβίας, τα οποία από τις 9 Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, 18 Νοεμβρίου συνεκπαιδεύτηκαν με τους πολύπειρους Έλληνες πιλότους σε άσκηση τύπου LIVEX (Live Exercise) η οποία περιελάμβανε όλα τα είδη εναέριας μάχης.
Το Newsbomb.gr έδωσε το παρόν και σε αυτή την σπουδαία άσκηση μεταφέροντας λεπτό προς λεπτό μέσα από το live στο Facebook όλα όσα συνέβησαν.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε επίδειξη από το F-16 Block 52+ της ομάδας «ΖΕΥΣ», ενώ τα F-15 του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας εκτέλεσαν χαμηλές διελεύσεις πάνω από το αεροδρόμιο της 115 Πτέρυγα Μάχης.

Δείτε το live:

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μετά την ολοκλήρωση της επίδειξης εξέφρασε στους δημοσιογράφους την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της άσκησης τονίζοντας πως στόχος της Ελλάδας είναι η διασφάλιση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.
Από την πλευρά του ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτεράρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς επεσήμανε τη δύναμη του ελληνικού στρατού στα όπλα και τις συμμαχίες, προωθώντας το μήνυμα της αποτροπής, της ισχύος και της επικράτησης. Τόνισε « Θα προστατέψουμε κάθε κουκκίδα στον χάρτη, κάθε βράχο στην ελληνική επικράτεια»

Δείτε τις δηλώσεις στο παρακάτω βίντεο:

Είναι προφανές ότι οι σχέσεις της Αθήνας με βαθιά μουσουλμανικές χώρες αποκτούν νέα διάσταση, με τις εξελίξεις να απαιτούν επιτακτικά την ενίσχυσή τους σε όλα τα επίπεδα, ειδικά πλέον στο στρατιωτικό.

PHOTO GALLERY

Photo 1/4

Το Newsbomb.gr στην επίδειξη του «ΖΕΥΣ» και των σαουδαραβικών F-15 – Παρόντες στη Σούδα Πηγή: Newsbomb.gr / Βασίλη …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss