FBI Anom: To κινητό παρακολούθησης έτρεχε αλλαγμένο Android

Ένα από τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιεί το FBI για ασφαλή επικοινωνία είναι αυτά της εταιρείας Anom.

To smartphone που χρησιμοποίησε το FBI για να παρακολουθεί κακοποιούς είχε εγκατεστημένη μία custom έκδοση του Android. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το σύστημα δεν παρακολουθούσε μόνο τις συνομιλίες των κακοποιών.

Σε κακοποιούς είχαν πουληθεί τα Anom

Τα smartphones του FBI, με την ονομασία Anom, είχαν πουληθεί σε κακοποιούς σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας μία -υποτίθεται- ασφαλή μέθοδο κρυπτογραφημένης επικοινωνίας, την οποία το FBI εκμεταλλεύτηκε, προκειμένου να παρακολουθεί τα σχέδια τους. Το λειτουργικό σύστημα των Anom smartphones ήταν το ArcaneOS, το οποίο μπορούσε να παραμετροποιηθεί με διάφορους τρόπους και έκρυβε, ουσιαστικά, μία αλλαγμένη έκδοση του Android, σύμφωνα με το τι ήθελε να πετύχει το FBI.

Τα Anom Phones του FBI ήταν αλλαγμένα Pixel 4a και Pixel 3a της Google, σε μία επιχείρηση που άλλαζε το υλικό, καθώς προχωρούσε η παρακολούθηση. Ειδικά στην περίπτωση της παρακολούθησης κάποιων εμπόρων ναρκωτικών, υπήρχε η πεποίθηση ότι χρησιμοποιούσαν μία εντελώς κρυπτογραφημένη συσκευή, προκειμένου να νιώθουν ασφάλεια και έτσι το FBI μπορούσε να μάθει με άνεση τα πάντα για αυτούς.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss