Φέτελ και Mercedes φέρνουν στη F1 τα μηνύματα του μήνα Pride των ΛΟΑΤΚΙ+

 Την ώρα που ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 Σεμπάστιαν Φέτελ καλεί τη Formula 1 να αναλάβει δράση εναντίον των διακρίσεων και προκαταλήψεων, η Mercedes θα φέρει στα τρία προσεχή GP το έμβλημά της στα χρώματα του ουράνιο τόξου – συμβόλου του αγώνα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για κοινωνική δικαιοσύνη.
Ο Φέτελ υποστηρίζει ότι η F1 είναι πλέον έτοιμη να δεχθεί τον πρώτο της ανοικτά ομοφυλόφιλο οδηγό, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προκαταλήψεων και θα οδηγήσει το σπορ “προς μια καλύτερη κατεύθυνση”.
Στις προσπάθειές του αυτές, ο Γερμανός οδηγός της Aston Martin φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του καλοκαιρινού τεύχους του «Attitude», του περιοδικού με θέμα την ομοφυλοφιλία με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως. Στο ίδιο εξώφυλλο είχαν βρεθεί στο πρόσφατο παρελθόν και άλλοι διεθνείς αστέρες του αθλητισμού, όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.
[embedded content]

Ο Φέτελ, συγκεκριμένα, τόνισε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό: “Εμμέσως έχω ακούσει ανθρώπους [στη F1] να μιλούν αρνητικά για τους ΛΟΑΤΚΙ και για την κοινότητα αυτή. Κάθε φορά που άκουγα κάτι τέτοιο αμέσως ένιωθα άσχημα, αλλά σήμερα αισθάνομαι πιο σίγουρος να μιλήσω και να τους κάνω να σκάσουν. Η ομοφοβία είναι προκατάληψη, και η προκατάληψη είναι λάθος. Είναι, στ’ αλήθεια, τόσο απλό”.
Ο Γερμανός συμπλήρωσε: “Φαντάζομαι είναι μια ανάλογη κατάσταση με το ποδόσφαιρο: το παλιό στερεότυπο ενός ποδοσφαιριστή ή οδηγού ‘ήρωα’, που ταιριάζει σε συγκεκριμένα κριτήρια. Αλλά τα κριτήρια αυτά είναι λάθος. Πώς ακριβώς συνδέονται αυτά τα κριτήρια με την απόδοση καθενός; Ποιος αποφασίζει; Χρειάζεται τεράστιο θάρρος να δείξεις τον αληθινό σου εαυτό αντί να κρύβεσαι πίσω από ένα προσωπείο που καθορίζεται από ό,τι πιστεύουν οι άλλοι”.
Μετά τον Βρετανό Μάικ Μπέτλερ, που αγωνιζόταν στη Formula 1 την περίοδο 1971-’73, δεν υπάρχει κάποιος γνωστός gay οδηγός στο σπορ. Αντιθέτως, γενικά στο μότορσπορ αγωνίζονται σήμερα γυναίκες ομοφυλόφιλοι, όπως η Τζέσικα Χόκινς που συμμετέχει στο θεσμό W Series και συνεργάζεται με τον Φέτελ στην Aston Martin.
Ο Φέτελ συμπλήρωσε ότι η F1 έχει πολλά να κάνει για αυτό το σοβαρό ζήτημα: “Τα πράγματα βελτιώνονται, μπορείς να δεις πια ορισμένους μηχανικούς που νιώθουν ότι είναι σε θέση να ανοιχτούν περισσότερο. Αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε τη διαφορετικότητα και την προσβασιμότητα στο σπορ, όχι μόνο από την πλευρά της σεξουα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss