FINA: Αποφάσισε τον περιορισμό συμμετοχής τρανσέξουαλ στις διοργανώσεις της

Το συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας υγρού στίβου (FINA) πήρε μία σημαντική απόφαση για τη συμμετοχή τρανσέξουαλ αθλητών στις διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα, αποφάσισε τον αποκλεισμό της συμμετοχής τους σε επίσημες διοργανώσεις εκτός κι αν έχουν ολοκληρώσει την ορμονοθεραπεία μέχρι και την ηλικία των 12 ετών. Μόνο τότε θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες.
Την ίδια ώρα αποφασίστηκε να εξεταστεί το ενδεχόμενο δημιουργίας νέας ξεχωριστής κατηγορίας όπου θα μπορούν να διαγωνίζονται μεταξύ τους.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ψήφισαν για το συγκεκριμένο θέμα 152 μέλη εθνικών ομοσπονδιών από τα οποία το 71% τάχθηκε υπέρ της συγκεκριμένης απόφασης.
Η συγκεκριμένη πρόταση έφτασε προς ψήφιση ως αποτέλεσμα των εργασιών τριών επιτροπών που συνεργάστηκαν από τον Νοέμβριο του 2021 ώστε να εξετάσουν το θέμα.

[embedded content]

«Η προσέγγιση της Fina στην κατάρτιση αυτής της πολιτικής ήταν περιεκτική, βασισμένη στην επιστήμη και χωρίς αποκλεισμούς, και, το σημαντικότερο, η προσέγγιση της Fina τόνισε την ανταγωνιστική δικαιοσύνη», δήλωσε ο Μπρεντ Νοβίτσκι, εκτελεστικός διευθυντής του διοικητικού οργάνου.
Ο πρόεδρος της Fina Χουσεΐν Αλ-Μουσάλαμ δήλωσε ότι ο οργανισμός προσπαθεί να «προστατεύσει τα δικαιώματα των αθλητών μας να αγωνιστούν» αλλά και να «προστατεύσει την ανταγωνιστική δικαιοσύνη».

Ο πρώην κολυμβητής της Μεγάλης Βρετανίας Σάρον Ντέιβις Davies, ο οποίος έχει ταχθεί κατά της συμμετοχής των τρανσέξουαλ στην ελίτ κολύμβηση γυναικών, δήλωσε ήταν «περήφανη» για το άθλημα της και τη Fina.
Ευχαρίστησε τη Fina «που υπερασπίζεται τον δίκαιο αθλητισμό για τις γυναίκε». Πρόσθεσε: «Η κολύμβηση θα καλωσορίζει πάντα τους πάντες, ανεξάρτητα από τον τρόπο που αναγνωρίζετε, αλλά η δικαιοσύνη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του αθλητισμού».
Ωστόσο, η «Athlete Ally» – μια ομάδα υπεράσπισης ΛΟΑΤ που διοργάνωσε επιστολή υποστήριξης για την τρανσέξουαλ Αμερικανίδα κολυμβήτρια Λία Τόμας τον Φεβρουάριο, χαρακτήρισε τη νέα πολιτική «διακριτική, επιβλαβή, αντιεπιστημονική και όχι σύμφωνη με τις αρχές της ΔΟΕ το 2021».

«Εάν θέλουμε πραγματικά να προστατεύσουμε τον αθλητισμό των γυναικών, πρέπει να συμπεριλάβουμε όλες τις γυναίκες» έγραψε σε tweet η ομάδα.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss