Φλόριντα και Κούβα «θωρακίζονται» για τον κυκλώνα Ιαν – Ο Καναδάς μετράει ζημιές από τη «Φιόνα»

ΗΠΑ- Καναδάς: Η Φλόριντα και η Κούβα αναμένουν το πέρασμα του κυκλώνα Ίαν, ενώ ο Καναδάς μετρά τις ζημιές μετά το πέρασμα της Φιόνα

Οι αρχές του Καναδά έκαναν λόγο για «τεράστιες» ζημιές στο ανατολικό τμήμα της χώρας μετά το πέρασμα του κυκλώνα Φιόνα, την ώρα που η Φλόριντα στις ΗΠΑ και η Κούβα προετοιμάζονταν για την επικείμενη έλευση της τροπικής καταιγίδας Ίαν.
Από τη Φιόνα, που προκάλεσε ζημιές σε σπίτια και διακοπές στην ηλεκτροδότηση, έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι στον Καναδά, όπου χθες Κυριακή το απόγευμα ήρθη η προειδοποίηση για κυκλώνα.

Βιβλική καταστροφή μετά το πέρασμα της ΦιόναΑΡ

Σε ό,τι αφορά τον Ίαν αναμένεται να ενισχυθεί σε κυκλώνα σήμερα το πρωί και να γίνει «ισχυρός» κυκλώνας σήμερα το βράδυ ή αύριο Τρίτη το πρωί προτού φτάσει στο δυτικό τμήμα της Κούβας, έχει προειδοποιήσει το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (NHC). Το NHC χαρακτηρίζει «ισχυρούς» του κυκλώνες που συνοδεύονται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα τουλάχιστον 178 χιλιομέτρων την ώρα, δηλαδή όσοι είναι κατηγορίας 3,4 και πέντε στην κλίμακα Σάφιρ – Σίμσον.

Η Φιόνα, που πλέον υποβαθμίστηκε σε μετατροπική καταιγίδα καθώς κατευθύνεται προς τα βόρεια, έπληξε το Σάββατο τις ακτές του Καναδά που βρέχονται από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Περίπου 320.000 άνθρωποι εξακολουθούν να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα σε πέντε επαρχίες, καθώς η Φιόνα ξερίζωσε δέντρα και κατέστρεψε στέγες σπιτιών.

Εικόνες καταστροφήςΑΡ

«Τελικά θα είναι η καταιγίδα που έχει προκαλέσει τις περισσότ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss