Forbes: Η Ελλάδα στις 10 πιο φθηνές χώρες για να ζήσει κάποιος που παρατάει τη δουλειά του

Το Forbes δημοσίευσε ένα νέο άρθρο που αναφέρεται στις 10 πιο φθηνές χώρες του κόσμου, στις οποίες μπορεί να ζήσει κάποιος, σε περίπτωση που παρατήσει τη δουλειά του, ασχέτως αν κάνει ένα διάλειμμα στην καριέρα του ή αν βγαίνει στη σύνταξη.

Το forbes.com, το οποίο αναφέρεται στα οικονομικά δεδομένα των Αμερικανών, σημειώνει ότι «Φέτος είναι η χρονιά για να κυνηγήσετε το όνειρο: Παρατήστε τη δουλειά σας και μετακομίστε σε ένα από τα φθηνότερα (και καλύτερα) μέρη για να ζήσετε στον κόσμο, μια χώρα με τόσο χαμηλό κόστος, ώστε ίσως μπορέσετε να σταματήσετε να εργάζεστε».

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το International Living κατατάσσει τις χώρες όχι μόνο σύμφωνα με το κόστος διαβίωσης, το οποίο συγκρίνεται με τις οικονομικές απολαβές που υπάρχουν σε ανεπτυγμένες οικονομίες, αλλά με βάση τα τοπικά αξιοθέατα και την τοπική κουζίνα.

Έτσι, βάζει πρώτη την Πορτογαλία, ενώ στην έβδομη θέση βρίσκεται η Ελλάδα.

«Πρακτικά μιλώντας, ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει άνετα στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στην 7η θέση της εν λόγω λίστας, ξεκινώντας από 1.900 δολάρια τον μήνα και ένας single με περίπου 1.600 δολάρια», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ακολουθεί η λίστα με τις 10 πιο φθηνές χώρες του κόσμου:

  1. Πορτογαλία
  2. Μεξικό
  3. Παναμάς
  4. Εκουαδόρ
  5. Κόστα Ρίκα
  6. Ισπανία
  7. Ελλάδα
  8. Γαλλία
  9. Ιταλία – Ταϊλάνδη
  10. Κολομβία

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss