Formula 1: Pole position και στο Μπαχέιν ο Χάμιλτον (photos)

Ασταμάτητος ο Χάμιλτον, πήρε την pole position στο Μπαχρέιν με ρεκόρ.

Ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, εξασφάλισε την pole position στο γκραν πρι του Μπαχρέιν κάνοντας ρεκόρ πίστας γρηγορότερου γύρου με 1 λεπτό 27.264΄΄! Αυτή ήταν η 98η pole position στην καριέρα του Βρετανού πιλότου της Mercedes.

Ο «ομόσταυλός» του, Βάλτερι Μπότας θα εκκινήσει δίπλα του την Κυριακή (29/11), από την πρώτη γραμμή καθώς έφερε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο, ενώ τρίτος στις κατατακτήριες δοκιμές του 15ου γκραν πρι της χρονιάς τερμάτισε ο Ολανδός οδηγός Μαξ Φερστάπεν με Red Bull. Ο επίσης οδηγός της Red Bull, Άλμπον θα εκκινήσει από τη θέση 4.

Αν και έχει κατακτήσει τον φετινό τίτλο, ο Λιούις Χάμιλτον, δεν έχει σκοπό να… πατήσει φρένο. Στο Q1 οι Χάμιλτον, Στρόλ, Μπότας και Φερστάπεν ήταν οι ταχύτεροι όλων. Οι δύο Haas (Μάγκνουσεν – Γκροζάν), οι δύο Alfa Romeo (Τζοβινάτσι – Ραϊκόνεν) και ο Νίκολας Λατίφι δεν κατάφεραν να προκριθούν στο Q2 κι ενώ πέρασε ο Τζόρτζ Ράσελ με έναν ταχύτατο γύρο για τα δεδομένα της Williams.

Στο Q2 υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή (κόκκινη σημαία) λόγω του τετακέ που είχε ο Σάινθ, καθώς η Μακλάρεν είχε κάποιο πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων. Οι Χάμιλτον και Φερστάπεν δεν έριξαν τον ρυθμό τους με αποτέλεσμα να βρεθούν στις πρώτες θέσεις, αντίθετα με τους Σάινθ, Φέτελ, Λεκλέρκ, Ράσελ και Στρόλ που δεν κατάφεραν να προκριθούν στο Q3.

Στην τελική «μάχη», το Q3, ο Λιούις Χάμιλτον δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης…

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss