«Φωτιά» το φοιτητικό σπίτι: Οι τιμές για γκαρσονιέρες και δυάρια σε έξι πόλεις της Ελλάδας

Αναστασία – Βασιλική Γκολέμη
18/09/2022 07:48

«Φωτιά» έχουν πάρει τα ενοίκια στις κατοικίες λόγω της μικρής διαθεσιμότητας τους σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Η ζήτηση είναι πλέον μεγαλύτερη από την προσφορά, καθώς το μεγαλύτερο πρόβλημα που καταγράφεται και τη φετινή χρονιά είναι η πολύ μικρή διαθεσιμότητα ακινήτων προς μίσθωση.
Οπλισμένοι με γερά νεύρα θα πρέπει να είναι οι οικογένειες με παιδιά, τα οποία θα εισαχθούν σε πανεπιστημιακές σχολές και τμήματα που βρίσκονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Χιλιάδες οικογένειες βρίσκονται ήδη στην αναζήτηση της φοιτητικής στέγης, οι οποίες υπό τις σημερινές συνθήκες είναι αρκετά δύσκολο να βρεθούν καθώς οι τιμές βρίσκονται στα ύψη.
Η ανάγκη για στέγαση, η συσσωρευμένη ζήτηση, η ανυπαρξία νέων οικοδομών και νέων στεγαστικών δανείων, σε συνδυασμό με τους σημερινούς μισθούς και την αύξηση των εξόδων οδήγησαν στη σημερινή εικόνα των τιμών ενοικίασης.

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν όσοι φοιτητές σπουδάζουν στα νησιά καθώς μεγάλος αριθμός ακινήτων διατίθενται με υψηλές τιμές.INTIME NEWS / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι τιμές των φοιτητικών κατοικιών έχουν εκτοξευτεί στα ύψη κάνοντας αρκετούς να αναγκαστούν να απορρίψουν σχολές σε άλλες πόλεις μόνο και μόνο επειδή ο οικογενειακός προϋπολογισμός δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το κόστος.
Ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου, E- Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας, μίλησε στο Newsbomb.gr για τη μικρή διαθεσιμότητα των ακινήτων αλλά και για την μεγάλη ζήτηση που καταγράφεται.

Αθήνα: Μηδενική διαθεσιμότητα φοιτητικών κατοικιών με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€
Δυστυχώς τα ενοίκια στην πρωτεύουσα κάτω των 300 ευρώ είναι δυσεύρετα ο λόγος που οι τιμές είναι αυξημένες οφείλεται στη πορεία των ζητούμενων τιμών πώλησης και ενοικίασης κατοικιών στην Αττική οδηγεί τη γενικότερη αυξητική τάση. Ο κ. Μπάκας μιλώντας για τη μεγάλη αύξηση στις τιμές των ενοικίων για τη φοιτητική στέγη ανέφερε: «Δυο μήνες πριν, 1 στις 10 φοιτητικές κατοικίες διατίθενταν προς μίσθωση με ενοίκιο έως 300€. Σήμερα, σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα των αναρτημένων αγγελιών, οι γονείς που αναζητούσαν φοιτητική κατοικία έως 50τμ άνω του 1ου ορόφου με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€, πλέον θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν τα οικονομικά τους δεδομένα κατά πολύ. Η μικρή διαθεσιμότητα, μετατράπηκε σε μηδενική διαθεσιμότητα», ανέφερε ο κ. Μπάκας.

Περιοχή

Ποσοστό διαθεσιμότητας ακινήτων
Έως 50τμ – Έως 300€/μήνα
Σεπτέμβριος 2022

Αθήνα Κέντρο

7,22%

Δυτικά Προάστια

7,69%

Νότια Προάστια

0,86%

Πειραιάς

2,46%


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss