Φρανκ Ζάππα: ένας ρόκερ που ζωγράφιζε τη ζωή του

Αυτό το φθινόπωρο έρχεται η στιγμή να… «Freak Out!» -με αυτό το άλμπουμ τράβηξε την προσοχή όλων, το 1966- και να χρωματίσουμε, με την αναμενόμενη κυκλοφορία ενός βιβλίου ζωγραφικής με εικόνες βασισμένες στη ζωή και τη μουσική διαδρομή ενός από τους πιο μοναδικούς μουσικούς της Αμερικής: ο με καταγωγή από τη Σικελία και την Ελλάδα Φρανκ Ζάπα αποκτά, μετά θάνατον, το «The Frank Zappa Coloring Book».

Με εξουσιοδότηση -και τις ευλογίες- των κληρονόμων του Ζάπα, το βιβλίο ζωγραφικής που ετοίμασαν οι Ντέιβιντ Καλκάνο και Λίντσεϊ Λι περιέχει 72 καινούργιες εικόνες που περιμένουν να τις χρωματίσει κάποιος. Επίσης, περιέχει αναφορές, αστεία που γνωρίζουν μόνο οι μυημένοι, ζωγραφιές για πασχαλινά αβγά, που ικανοποιούν όλη την γκάμα των θαυμαστών του ιδιοφυούς μουσικού (αυτούς που λατρεύουν το «Valley Girl» μέχρι αυτούς που εκτοξεύονται με το «G-Spot Tornado»).

«Κανείς δεν είναι σαν τον Φρανκ Ζάπα, και κανείς δεν θα υπάρξει ποτέ σαν τον Φρανκ Ζάπα» δήλωσε, σύμφωνα με τον The Hollywood Reporter, ο Καλκάνο. «Λάξευσε το δικό του (μουσικό) είδος με υψηλή ευφυΐα. Κάθε δίσκος που έκανε μας έδινε μια διαφορετική εμπειρία, και αυτό ήταν η βασική πηγή έμπνευσης γι’ αυτό το βιβλίο, αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας και χρωματίστε ακούγοντας μουσική του Ζάπα… Υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο;».

«Έχω μείνει άφωνος» αναφώνησε ο Άχμετ Ζάπα, ένας από τους γιους του Φρανκ. «Το όλο πρότζεκτ κάνει να σχηματίζεται στο πρόσωπό μου το πιο μεγάλο χαμόγελο. Φοβάμαι ότι οι άνθρωποι που δεν τους αρέσουν τα βιβλία ζωγραφικής είναι νεκροί μέσα τους. Είμαι τόσο ευτυχής που υπάρχει το “Zappa Coloring Book” και λατρεύω τον Καλκάνο και την ομάδα του στον εκδοτικό οίκο Fantoons. Τα πάντα τα κάνουν καλύτερα».

Το «Βιβλίο Ζωγραφικής Φρανκ Ζάπα» κυκλοφορεί στις 5 Νοεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτο: WIKIPEDIA, EPA

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss