Φρίκη στην Κύπρο: Έμπαινε κρυφά στη μάντρα και κακοποιούσε σεξουαλικά τα πρόβατα

Tο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε σήμερα ποινή άμεσης φυλάκισης εννέα (9) μηνών, σε άνδρα ηλικίας 65 ετών από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, αφού τον βρήκε ένοχο μετά από ακροαματική διαδικασία, σε 57 κατηγορίες που αφορούν κτηνοβασία.

Επιπλέον, παράβαση του Νόμου που αφορά την προστασία και ευημερία των ζώων, δηλαδή ο κατηγορούμενος είχε προκαλέσει σε διαφορετικές ημερομηνίες ταλαιπωρία, τραυματισμό και φόβο σε ζώο και είσοδο σε ξένη περιουσία με σκοπό την διάπραξη ποινικού αδικήματος, αδικήματα που διαπράχθηκαν τους πρώτους μήνες του 2018.
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χάρης Χατζηγιασεμή, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας «σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης στις 3 Φεβρουαρίου του 2018 καταγγέλθηκε από ιδιοκτήτη μικρής κτηνοτροφικής μονάδας σε περιοχή χωριού της επαρχίας Λάρνακας, ότι τον τελευταίο μήνα, άγνωστο πρόσωπο εισερχόταν εντός της μονάδας και κακοποιούσε τα ζώα του. Η μονάδα τέθηκε υπό μερική παρακολούθηση από τον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό, ωστόσο τα αδικήματα εξακολουθούσαν να διαπράττονται».

Πρόσθεσε ότι «τα ζώα εξετάστηκαν από λειτουργό του Κτηνιατρείου και διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον τα δύο από αυτά που εξετάστηκαν, είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά. Η συγκεκριμένη πράξη είχε επαναληφθεί μέχρι και τις 10 Μαρτίου οπόταν ύστερα από εξετάσεις και μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, ηγέρθηκαν υποψίες εναντίον άνδρα ηλικίας 65 ετών από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας».
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιασεμή «ο άνδρας συνελήφθη από την Αστυνομία και σε θεληματική του κατάθεση παραδέχθηκε ότι από τον Ιανουάριο μέχρι τις 10 Μαρτίου του 2018, προέβη σε κακοποίηση ζώων στην κτηνοτροφική μονάδα του παραπονούμενου. Η υπόθεση καταχωρήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και ύστερα από ακροαματική διαδικασία, επιβλήθηκε σήμερα Τετάρτη στον 65χρονο, ποινή άμεσης φυλάκισης 9 μηνών».


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss