Φταίει το… Brexit, λέει τώρα η Τhomas Cook για την πτώχευση!

Μετά από  178 χρόνια επιχειρηματικής παρουσίας, το αρχαιότερο τουριστικό πρακτορείο της Αγγλίας ανακοίνωσε την πτώχευσή του τη Δευτέρα 23/9  το πρωί. Αν και η διοίκηση της εταιρείας λέει επίσημα ότι για όλα φταίει το… Brexit η αλήθεια είναι ότι η κατάρρευση της εταιρείας είχε αρχίσει ήδη από το 2007 όταν συγχωνεύθηκε με την ταξιδιωτική εταιρεία «MyTravel», γνωστή με τα εμπορικά σήματα «Airtours» και «Going Places». Ήταν μια επιχειρηματική κίνηση που  της άφησε χρέος πάνω από ένα δισεκατομμύριο λίρες!

Εκτοτε  η Thomas  Cook αναζητούσε μικρές ενέσεις ρευστότητας και μετρητών. Τελευταίος «αιμοδότης» της εταιρείας ήταν η  κινεζική Fosun International. Εν τέλει,  η  Τhomas Cook απέτυχε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τράπεζας Royal Bank of Scotland και άλλων πιστωτών για την ανεύρεση εγγυήσεων για ποσό 200 εκατ. στερλινών, που ήταν απαραίτητα κεφάλαια για την επιβίωσή της. Η εξέλιξη  αυτή ήρθε μάλιστα  την ώρα που ήταν σε τελική φάση διαπραγμάτευσης η πρόταση εξαγοράς της  Thomas Cook  από την κινεζική Fosun.

Η Thomas Cook διαχειριζόταν ξενοδοχεία, resort, αεροπορικές εταιρείες, κρουαζιερόπλοια και διακινούσε περίπου 19 εκατομμύρια πολίτες σε 16 χώρες σε ετήσια βάση. Οι εργαζόμενοί της ανέρχονταν σε  22.000 εργαζομένους σε όλον τον κόσμο και από αυτούς οι 9.000  βρίσκονατι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, στη χώρα μας  βρίσκονται περισσότεροι από 50.000 τουρίστες – πελάτες της Thomas Cook και η διαδικασία επαναπατρισμού τους έχει ήδη ξεκινήσει με τα πρώτα 15 αεροπλάνα να έχουν φθάσει σε Κω, Ζάκυνθο και Κέρκυρα.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss