Φθηνή στέγη: Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ανακούφιση χαμηλόμισθων, νέων ζευγαριών και φοιτητών

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το μείζον θέμα των πανάκριβων ενοικίων, που «γονατίζουν» νέα ζευγάρια και χαμηλόμισθους, αναμένεται να ξεδιπλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της ΔΕΘ

Με συντονισμένο σχέδιο για την παροχή φθηνής στέγης προχωρά η κυβέρνηση -εν μέσω της ενεργειακής κρίσης- καθώς βασικός στόχος είναι οι κρατικές ενισχύσεις να συνδράμουν το ταχύτερο τους δικαιούχους οι οποίοι χάνουν σημαντικό μέρος του εισοδήματός τους στην στέγαση.
Το σχέδιο της κυβέρνησης για το μείζον θέμα των πανάκριβων ενοικίων, που «γονατίζουν» νέα ζευγάρια και χαμηλόμισθους, αναμένεται να ξεδιπλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της ΔΕΘ. Συγκεκριμένα στόχος των επικείμενων εξαγγελιών θα είναι οι νέοι χαμηλού αλλά και μεσαίου εισοδήματος, οι άνεργοι, αλλά και οι φοιτητές οι οποίοι βρίσκονται εκτός του τόπου κατοικίας και πληρώνουν ενοίκιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαιούχοι θα είναι νέοι έως 29 ετών και νέα ζευγάρια, ενώ θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια.
Οι ίδιες πληροφορίες θέτουν ως χρονικό ορόσημο εφαρμογής το επόμενο έτος και η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει το αποθεματικό ύψους 1,5 δισ. ευρώ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ). Η ειδική ομάδα η οποία έχει συσταθεί σε συνεργασία με στελέχη σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο έχουν επεξεργαστεί διάφορες προτάσεις για την υλοποίηση πολιτικών που στοχεύουν στη βελτίωση της προσβασιμότητας σε φθηνότερα ακίνητα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης κατασκευή, ανακατασκευή και παραχώρηση-ενοικίαση κοινωνικών με ΣΔΙΤ, την επιδότηση ενοικίου και την επιχορήγηση δανείου για την απόκτηση πρώτης κατοικίας.

Οι ιδιοκτήτες ή οι ενοικιαστές θα λάβουν χρηματικά ποσά για ανακαινίσεις παλαιών ακινήτων, τα οποία δεν μπορούν να κατοικηθούν ή και θα λάβουν επιδότηση ενοικίου. Στις προτάσεις που έχουν επεξεργαστεί τα αρμόδια στελέχη είναι οι εν λόγω ενισχύσεις να έχουν διπλή μορφή. Δηλαδή, είτε θα χορηγηθούν ως κρατική επιχορήγηση, είτε ως άτοκα δάνεια ύψους 25.000-30.000 ευρώ, με προσαύξηση περίπου 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
Η διάρκεια αποπληρωμής μπορεί να φτάσει τα 10-15 έτη. Πηγές αναφέρουν ότι οι δικαιούχοι του στεγαστικού επιδόματος θα είναι οι νέοι κάτω των 30 ετών και νέα ζευγάρια, ενώ θα προβλέπονται και εισοδηματικά κριτήρια.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss