FTX: «Μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές» απέσυραν εκατοντάδες εκατομμύρια από το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων

Το γνωστό και πλέον χρεωκοπημένο, ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX έκανε γνωστό ότι έλαβε την απόφαση νωρίς το πρωί του Σαββάτου να θέσει τα κεφάλαια των χρηστών του σε κατάσταση «ψυχρής αποθήκευσης», δηλαδή σε πορτοφόλια εκτός σύνδεσης (ώστε να είναι προστατευμένα από χάκερ ή μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση).

Η εταιρεία έλαβε την σχετική απόφαση αφού διαπιστώθηκε ένα κύμα «μη εξουσιοδοτημένων συναλλαγών» που απέσυρε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων. Ο Γενικός Σύμβουλος του Αμερικάνικου παραρτήματος FTX US ανέφερε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, και χωρίς να επιβεβαιώσει οποιαδήποτε παραβίαση ή εισβολή στα συστήματα της εταιρείας, ότι η εταιρεία προέβη στη συγκεκριμένη κίνηση για να «μετριαστεί η ζημιά» που μπορεί να είχε προκληθεί από κάποια παραβίαση ή κλοπή.

Για τον μετριασμό της ζημιάς, η εταιρεία προχώρησε στη μεταφορά κεφαλαίων σε πορτοφόλια εκτός σύνδεσης ή σε «ψυχρή αποθήκευση» με σκοπό να εμποδίσει τυχόν χάκερ ή άλλους κυβερνοεγκληματίες από το να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε αυτά. Η εταιρεία ωστόσο πήρε μέτρα αφότου είχαν γίνει καπνός πολλά εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα.
Τα κεφάλαια αποσύρθηκαν από την πλατφόρμα λίγο μετά την αίτηση για την υπαγωγή στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα την Παρασκευή, επηρεάζοντας την Αμερικάνικη έκδοση της πλατφόρμας συναλλαγών κρυπτονομισμάτων FTX US, την παγκόσμια έκδοση της πλατφόρμας FTX και την Alameda Research. Δεν είναι ακόμα σαφές ποιο είναι το ακριβές ποσό που αποσύρθηκε από «μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές» από το ανταλλακτήριο ωστόσο σε μία έκθεση του CoinDesk γίνεται λόγος για έ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss